OneStepCheckout voor Magento. Verhoog uw omzet!

Om duidelijk te stellen wat wij bedoelen met conversie hebben wij er Wikipedia even op nageslagen en daar vinden wij een wetenschappelijke benadering, deze wordt uitgedrukt in een formule: C = 4M + 3V + 2(I-F) – 2A. Nou duidelijk lijkt mij? Oké, even dieper op de formule ingaan:

 

  • C: Kans op conversie;
  • M: Mate van overeenkomst tussen verwachting van de klant en aanbod van de website;
  • V: De helderheid en kracht van de propositie of aanbod;
  • I: De stimulansen tot het wegnemen van frictie;
  • F: De hoeveelheid frictie;
  • A: Vrees tot het invullen van persoonlijke gegevens

 

Zo daar kunnen we al wel wat mee. Om de kracht van de OneStepCheckout extensie verder toe lichten gaan we in op de letters I, F en A.

 

I = De stimulansen tot het wegnemen van frictie

 

Het volgende filmpje laat wat ons betreft duidelijk zien wat er wordt bedoeld bij frictie tijdens het afrekenen bij een webwinkel:

Er zijn dus nogal wat punten die in onze webshop voor frictie kunnen zorgen, de algemene voorwaarden die compleet moeten worden doorgelezen, het inloggen met een gebruikersnaam die je niet kunt onthouden (hierop gaan wij in een volgend blog dieper in), het onduidelijk zijn in de stappen die moeten worden doorlopen, ga zo maar door. Het is dus voor de internet gebruiker van belang dat niet alleen de website goed bereikbaar is en snel is, ook wil een bezoeker niet hoeven nadenken, neem hen dus zoveel mogelijk uit handen en zorg voor zo min mogelijk frictie.

 

De OneStepCheckout of One Page Checkout extensie zorgt hiervoor. In 1 pagina is overzichtelijk voor een bezoeker wat er van hen wordt verwacht, geen verborgen pagina’s of stappen 1 tot 6 die moeten worden doorlopen gewoon lekker simpel.

 

F = De hoeveelheid frictie

 

Eigenlijk geldt voor dit deel van de formule dezelfde redenering als die hierboven, er zijn een flink aantal die door bezoekers kunnen worden ervaren als frictie. Een internet gebruiker wil gemak! Lekker vanaf de bank, met op de achtergrond de televisie aan nog even snel iets leuks bestellen voor aankomend weekend. Zorg dus voor zo min mogelijk frictie op uw website.

 

Dit geld zeker ook voor het afrekenen op in uw shop. Zorg ervoor dat er zo min mogelijk velden zijn en de velden die er zijn moeten minimaal verplicht worden gesteld. Een bezoeker ervaart het vaak als lastig en vervelend om privacy gevoelige gegevens ergens achter te laten en doet dit dan ook het liefst niet, of in ieder geval zo min mogelijk.

 

Met deze frictie in gedachte zijn de makers van de OneStepCheckout aan de slag gegaan met het bouwen van deze extensie voor Magento. En we kunnen wel stellen dat het zeker gelukt is. Ze zijn erin geslaagd om alle punten die frictie kunnen veroorzaken weg te nemen en leggen deze beslissing bij u als webshop eigenaar. U kunt dus alles zelf bepalen en instellen omdat ook de makers van de OneStepCheckout extensie weten dat bezoekers van de ene shop andere zaken belangrijk vinden dan bezoekers van de andere shop.

 

A= Frees tot het invullen van persoonlijke gegevens

 

Zoals wij hierboven al hebben beschreven vinden mensen (bezoekers zijn toch mensen?) het vervelend en lastig om persoonlijke gegevens achter te laten. Zorg ervoor dat dit dan ook minimaal noodzakelijk is. Verwijder velden die niet nodig zijn voor een correcte afhandeling van orders en maak velden die u graag ingevuld wilt zien niet verplicht. U zult zien dat mensen eerder geneigd zijn gegevens af te geven als u het ze niet verplicht. Wat is bij u de eerste reactie als iemand tegen u zegt dat iets MOET? Precies doe dit dan dus ook niet bij uw bezoekers of klanten.

 

De OneStepCheckout is een MUST

 

Wij begrijpen dat u graag budget opzij zet voor internet marketing en andere publiciteitszaken die bij zullen dragen aan extra bezoekers op uw website, alleen kunt u in veel gevallen met minder budget meer bereiken als uw website is geoptimaliseerd voor zo veel mogelijk conversies. Eén stap die wij hierin altijd graag adviseren bij onze klanten en relaties is de OneStepCheckout extensie.

 

Wij hebben afspraken gemaakt met de makers van OneStepCheckout extensie waardoor wij u de extensie kunnen aanbieden met 10% korting.

 

 

Klik hier voor meer technische specificaties en mogelijkheden van de OneStepCheckout extensie voor Magento.