Tuinland
Klant
Tuinland

 

Opdracht

Ontwikkeling nieuwe webshop (Magento 2)

Resultaat

In korte tijd stappen gezet om een volledig nieuwe webshop live te zetten. Van strategisch concept, tot design naar realisatie.

Project link

Tuinland is een tuincentrum met 4 winkels in het noorden van Nederland. Beleving staat centraal en daarom worden de vestigingen ook wel ‘belevingswinkels’ genoemd. Ook de webshop moet beleving uitstralen.

Het assortiment van Tuinland bestaande uit zowel groen als artikelen voor in en om het huis. Het assortiment wordt afgestemd op de seizoenen. Zo is er een grote kerstshow in het najaar. 

In de webshop is een groot deel van het Tuinland assortiment beschikbaar. Misschien nog wel belangrijker is dat de webshop gebruikt kan worden om inspiratie, tuin- en woonideeën te delen.

Samen met Guapa stond Tuinland voor de uitdaging om in relatief korte tijd een webshop neer te zetten waar inspiratie en beleving op nummer 1 zou komen te staan. In een gezamenlijke conteptfase zijn de doelstellingen van Tuinland op korte en lange termijn uitgebreid besproken en uitgewerkt, om deze vervolgens in de designfase het volledige digitale landschap visueel en functioneel uit te werken.

In een gefaseerde aanpak zijn de gemaakte ontwerpen gerealiseerd. Een nauwe samenwerking tussen Guapa en Tuinland tijdens het volledige ontwikkelproces zorgde voor een product waar iedereen achter kan staan.

“De webshop weer laten aanvoelen als een tuincentrum”

“De webshop weer laten aanvoelen als een tuincentrum”

Inspiratie & beleving 

Net zoals in de fysieke winkels was het doel van Tuinland dat ook online beleving centraal staat. Door meer in te zetten op inspiratie moet beleving een centralere rol gaan spelen op de nieuwe website. Hier speelt het verhaal van Tuinland een belangrijke rol.

Winkelinformatie beter neerzetten

Duidelijkere informatie over de fysieke winkels en de voordelen van een winkelbezoek moeten er voor zorgen dat de bezoeker naast zijn online bezoek ook eens één van de 4 winkels gaat bezoeken.

Over Guapa

Guapa heeft als digitale implementatiepartner al ruim 10 jaar ervaring met het bouwen van e-commerce omgevingen. Met onze transparante en betrokken werkwijze kunnen wij klanten zoals Tuinland helpen de online groei stappen te zetten die zij wensen.

Meer weten?
Neem contact op!

Youri Schepel
vraag@guapa.nl
+31 6 21 67 27 45

Meer weten?
Neem contact op!

Youri Schepel
vraag@guapa.nl
+31 6 21 67 27 45