Waar het nieuws vroeger beperkt beschikbaar was verschijnt nu ieder moment van de dag nieuws op het grote wereldwijde web. Helaas is hierdoor het overzicht soms ver te zoeken. Daarom zetten we ook deze week de belangrijkste nieuwtjes voor u op een rij.

Tips voor A/B Testen

Met A/B testen brengt u in kaart wat er leeft bij uw bezoeker. Het is daarom ook een populaire test tool voor marketeers. Er zijn echter veel factoren waar men tegen aanloopt, zoals twee goede varianten maken voor de A/B test. Door basismotivatoren te baseren op de behoeftepiramide van Maslow komt Blinker op de vier motivatoren: angst, hebzucht, status en ontplooiing.

Speel in op angst
Mensen zijn op zoek naar veiligheid. Angst is één waar organisaties zoals verzekeringsmaatschappijen vaak op inspelen.
Speel in op hebzucht
Mensen (en vooral Nederlands) zijn hebberig en gek op acties, kortingen en gratis. Laat deze kans dus vooral niet liggen.
Speel in op status
De mens is een sociaal wezen en wil ergens bij horen. Zorg dat mensen zich aangetrokken voelen en zich willen associëren met uw merk / producten.
Speel in op ontplooiing
Mensen willen zichzelf blijven ontwikkelen. Inspelen op ontplooiing is ook goed te combineren met angst.

In het artikel geeft Blinker een aantal voorbeelden. Vraag voor meer tips de gratis white paper aan.

W43-2

Geef uw conversie een boost!

Geert-Jan Smits van Flinders heeft een artikel geschreven over het Emerce eHome & Deco congres van 2 oktober. Het e-commerce event voor de woonbranche. In deze sector zijn conversie-optimalisatie, storytelling en omnichannel ‘presence’ belangrijke thema’s. Bedrijven als Ikea, Bol.com, Riviera Maison en Home24 waren op het event aanwezig.

De belangrijkste conclusies:

 • 54% van de consumenten oriënteert offline
 • 24% van de consumenten oriënteert online, waarvan 62% op meerder webshops
 • 3% van de woonaankopen zijn online gedaan, dit is echter wel 10% van de totale bestedingen. Dus relatief hoge bedragen.
 • Redenen online aankopen: goedkoper, meer product informatie en snellere levering.

Tips voor retailers in de woonbranche:

 • Sta open voor partnerships en sluit u aan bij grote platforms
 • Plaats uitgebreide productomschrijvingen en voorraad informatie
 • Houdt u bezig met conversie optimalisatie, stel op een vaste dag in de maand plannen op en analyseer de voorgaande.
 • Gebruik afbeeldingen in een hoge resolutie, deze zijn belangrijker dan tekst
 • Plaats in de check-out een onderscheidende duidelijke Call-to-action (CTA)
 • Geef altijd antwoord op de vraag ‘waarom zou ik hier bestellen’. Maak het persoonlijk, plaats een telefoonnummer en gebruik betrouwbare logo’s
 • Focus op klanttevredenheid en neem elke klacht serieus. Informeer altijd en tijdig en werk met een goede transport partner samen.
 • Zorg ervoor dat alle kanalen naadloos op elkaar aansluiten (omnichannel)
 • Zet productvideo’s in en experimenteer met augmented reality-apps

Lees het gehele artikel op Frankwatching.

W43-1

Paazl start met fietskoeriers

Paazl komt met same-day delivery door een samenwerking aan te gaan met fietskoeriersbedrijf De Versnelling. Hierdoor is het voor online retailers met een fysieke winkel in Amsterdam, Rotterdam of Den Haag mogelijk om binnen een paar uur bestellingen af te laten leveren. De optie verschijnt in de check-out waarna Paazl de communicatie tussen webshop, klant en fietskoerier verzorgt. Op deze wijze hebben uw klanten binnen een paar uur al hun bestelling in huis.

Tips voor uw transactionele e-mails

In eerste instantie zet u transactionele e-mails natuurlijk in om klanten te informeren over een transactie of openstaande factuur. Vergeet echter niet dat deze e-mails natuurlijk een goede manier zijn om in contact te zijn met uw klanten. Maak daarom gebruik van deze kans door naast interactie in te zetten op branding, herhalingsaankopen en naamsbekendheid. EasySMTP heeft een handige infographic gemaakt met tips en cijfers, we hebben hem hieronder weergeven.

infographic_ecommerce