De wereld van de e-commerce is turbulent. Elke dag zijn er vele ontwikkelingen op gebied van software, apps en e-commerce marketing. Guapa verzamelt de belangrijkste trends in de wekelijkse nieuws update. Deze week hebben we o.a.: de zoekfunctie van Zappos, twitter loves e-commerce en cadeautjes geven via social media.

Zappos vindt de schoenen die u zoekt

Met de service ‘AskZappos’ maakt Zappos het mogelijk om via een foto een product te vinden, of dit product nu bij Zappos zelf verkrijgbaar is of niet. Consumenten kunnen een foto mailen, smsen of posten op Instagram met de hashtag #AskZappos, waarna de customer service op zoek gaat naar het exacte product. De producten worden nu nog door het personeel zelf gezocht, ook op de sites van concurrenten van Zappos. Zappos is hard bezig met een productherkenningsoftware waarmee het zoekproces geautomatiseerd wordt. Zappos staat al langer bekend om hun uitgebreide klantenservice, zo hebben ze een zeer eenvoudig retourproces en zijn er tientallen verhalen van blij verraste klanten.

Twitter ziet brood in e-commerce

Twitter is volop aan het experimenteren met de mogelijkheden op gebied van e-commerce. Eerder verscheen er al een ‘Buy’ button en deze week verscheen er een ‘payment & shipping’ button bij de instellingen van de Amerikaanse Twitter-app voor Android. De button is inmiddels weer uit het menu verdwenen maar waarschijnlijk zou deze leiden naar een plek binnen de applicatie om betaal- en verzendinformatie in te voeren. Twitter heeft niet aangegeven dat deze button een eindproduct is maar het is wel duidelijk dat ze de mogelijkheden op gebied van e-commerce aan het onderzoeken zijn.

Cadeautjes ontvangen via Facebook?

Guapa
In Amerika maakt Give.it het mogelijk om cadeaus te geven via social media. Volgens de makers maakt de service het hele cadeau-koop-proces een stuk makkelijker. De gever hoeft zich bijvoorbeeld geen zorgen te maken over de juiste kleur of maat, aangezien de ontvanger dat zelf mag invullen bij ontvangst van het cadeau. Naast dat er de duidelijke voordelen zijn voor de consument die nog maar weinig cadeaustress zal hebben, zit er ook een groot voordeel aan voor de webshophouders die participeren. Consumenten delen het te geven cadeau namelijk via sociale media. Daarmee geven ze niet enkel aan dat ze het product leuk vinden, maar dat ze het zelfs zo leuk vinden dat ze het aan een vriend cadeau willen doen. Een mooie promotie voor uw shop.

Google beloont veilige websites

Websites die hun data beter beveiligen tegen hackers via HTTPS en versleutelde klantgegevens kunnen rekenen op een hogere ranking binnen Google zoekresultaten. Google wil hiermee de veiligheid van websites stimuleren. Ze rollen de komende tijd de technologie achter de nieuwe ‘regel’ mondiaal uit. De afgelopen maanden plaatste het zoekmachinebedrijf beveiligde websites al hoger in rang in 1 procent van de wereldwijde zoekopdrachten. Nederland staat momenteel op de zesde plaats in de lijst met veiligste internetlanden.

Bing Ads krijgt make-over

Bing is druk bezig zijn Ads software te verbeteren. Deze zomer komen er verschillende nieuwe features bij en krijgt de back-end een metamorfose. Enkele voorbeelden van de aangekondigde veranderingen zijn automatisch taggen door Bing, een verbeterde performance indicator en gebruikersvriendelijkere user interface. In de video hier onder kunt u zien wat de plannen precies inhouden.