Deze week hebben we weer heel wat interessante artikelen voor u op een rij gezet over de buy-now knop in Google, customer value thinking, Bing volgt Google met mobiele update en online boodschappen bestellen.

‘Buy now’-knop AdWords in de maak: kopen we binnenkort ín Google?

Eind 2014 kondigde Twitter aan een koopknop toe te voegen aan gesponsorde tweets. Hiermee kunt u tegen betaling makkelijk een call-to-action toevoegen aan uw bericht. Ook lekte via The Wall Street Journal uit dat Google met eenzelfde plan bezig is. Prachtig nieuws voor alle e-commerce-fanaten. Deze week meldt Google dat het in de komende weken echt gaat gebeuren: Google gaat via AdWords een koopknop verwerken in de zoekresultaten. Maar dan alleen op mobiel? Yiha! Of toch niet? Lees het in Mathijs Kok zijn blog op Frankwatching.

Customer value thinking, stel de klant centraal

Het gaat in de praktijk nog veel mis. Men heeft een leuk idee, start een webshop en wil zo het product of de dienst aan de man brengen. In veel gevallen faalt zo’n shop om overeind te blijven of stokt de groei op den duur omdat ze iets hebben dat niet uniek is of op een wenselijke manier aangeboden wordt. Soms hoor je mensen ook zeggen, “Ik snap gewoon niet waarom het niet loopt”. Een theorie of begrip wat hier centraal staat is customer value thinking. Wat hiermee bedoeld wordt, is dat steeds centraal moet staan of een bedrijf nog wel waarde biedt voor de klant en op welke manier die waarde dan wordt geboden. Heel veel bedrijven roepen dat de klant centraal staat maar vaak zien werknemers de koffiemachine vaker dan de klant, hebben ze niet veel met de klant te maken en worden webshops nog niet optimaal ingericht. Maartje Denkers geeft handvaten hoe u hier op in kunt spelen op Marketingfacts.

Op 11 juni tijdens E-commerce Insights delen deskundigen kennis en tips op gebied van Customer Service. Op het programma staan o.a. sprekers van Copernica en Transcom. Zien we u daar? Bestel met de code weekly tickets met 50% korting.

w21-2

Bing volgt Google met mobiele update

Onlangs heeft Google haar mobiele update gelanceerd. Websites en shops die niet mobielvriendelijk zijn, worden afgestraft. Dit houdt in dat deze sites of shops dalen in de zoekmachine van Google. Daarentegen zullen de shops die wel mobielvriendelijk zijn, stijgen in de mobiele zoekresultaten. Bij veel webshops zien we nu al dat het zoekvolume op tablet en mobiel het zoekvolume op desktop overschrijdt. Onderschat daarom deze update niet! Willem Visser bereid u voor in zijn artikel op Frankwatching.

Boodschappen steeds meer online besteld

Online boodschappen doen wordt steeds populairder. Joram De Bock schrijft in zijn artikel hoe de digitale technologie boodschappen doen verandert. Uit wereldwijd onderzoekt blijkt dat al een kwart van de consumenten online boodschappen doet en zelfs meer dan de helft geeft aan dit van plan te zijn in de toekomst. Eigenlijk is het helemaal niet zo nieuw, in de jaren ’50 en ’60 kwam de melkboer ook al aan huis. Alleen gaat het nu natuurlijk een stap verder. Op dit moment is het online boodschappen doen het populairst onder de doelgroep Y en Z (jongeren tussen 15 en 34 jaar), dit is natuurlijk niet verassend aangezien deze generatie is opgegroeid met de nieuwe technologieën. In onderstaande afbeelding is te zien dat we in Europa nog achterlopen maar dat de behoefte er zeker is. Lees meer bevindingen in het artikel ‘Hoe digitale technologie boodschappen doen verandert’.
online-boodschappen