BY-BAR Amsterdam

Klant

BY-BAR Amsterdam

Opdracht

Snelle Migratie naar Magento omgeving

Resultaat

Wereldwijd verkoopplatform met een online groei van ruim 500%.

Project link

Door het succes van het label en de groeiambities van BY-BAR was de overstap naar een professioneel e-commerce pakket noodzakelijk. Destijds werd gebruik gemaakt van een standaard online oplossing die niet mee kon schalen met de ambities van het merk. Na een zoektocht voor een geschikte partner is ervoor gekozen om samen met Guapa het traject aan te gaan. Planning en oplevering van de nieuwe Magento shop waren de grootste uitdagingen, gezien er maar 3 maanden tijd was om het platform te realiseren. Met de juiste en positieve inzet van zowel BY-BAR als Guapa is het traject zeer gestroomlijnd verlopen en was de oplevering binnen de gestelde termijn een feit. Sindsdien heeft de groei, door fantastische collecties en online vernieuwing een mooie vlucht genomen en zijn wij ontzettend trots op deze case.

Guapa heeft de specifieke wensen van BY-BAR weten te vertalen naar een functionele en mooie shop. 

Monique Laheij E-Commerce Manager

Een clean e-commerce platform met oog voor commercie

BY-BAR is een sterk groeiend fashion label. Begonnen met de verkoop van oorbellen, is het label inmiddels uitgegroeid tot een complete collectie van kleding en accessoires. De collectie is modern, maar niet aan trends onderhevig, waardoor alle items houdbaar zijn voor meer dan één seizoen. BY-BAR is te koop bij de mooiste boetieks in Nederland en België en online via de eigen webshop. Klik hier om meer over dit mooie merk te ontdekken.

“Guapa heeft onze webshop in 2015 ontworpen en binnen een krap tijdsbestek van slechts 3 maanden weten te implementeren. Vanwege meerdere afzetkanalen, was voor BY-BAR realtime voorraadinformatie essentieel. Daarnaast was het van belang dat het design aansluit bij de merkbeleving van BY-BAR. Een clean en open design met oog voor commercie.”

Monique Laheij | E-Commerce Manager

Dynamische homepage

 

De wens vanuit BY-BAR was om de complete homepage dynamisch op te kunnen bouwen. Zelf bepalen hoeveel rijen, het aantal kolommen per rij en kunnen aangeven wat er per element getoond ging worden. Dit alles moest eenvoudig via de admin te beheren zijn en op zowel desktop al mobiel foutloos draaien (responsive). Guapa heeft dit speciaal voor BY-BAR ontwikkeld.

Real time voorraad

 

Doordat BY-BAR zowel online als offline verkoopt, is het belangrijk altijd de correct voorraad me te kunnen geven op het online kanaal. Uitdaging was om te bepalen op welk punt de realtime voorraad check uit te voeren zonder dat de performance van de shop daaronder te lijden heeft. Dit hebben wij in goed overleg dusdanig geimplementeerd dat de nee verkopen nihil zijn en de performance van de shop hier geen hinder van ondervind.

Snelheid

 

Snelheid is voor BY-BAR een belangrijk aandachtspunt. Ondanks dat er veel product en stock wijzigingen zijn, moet de shop snel reageren en groter pieken aankunnen. Vooral tijdens de SALE en de daaraan gekoppelde nieuwsbrieven zorgen voor enorme pieken. Deze pieken goed opvangen en verwerken zorgt voor de goede conversie en klant tevredenheid. Middels onder andere een goed ingerichte Varnisch Cache houden wij de laadtijd voor de pagina’s optimaal.

Lookbook

 

Het samenstellen van de perfecte look makkelijk maken middels het Lookbook. Speciaal voor BY-BAR hebben wij hun eigen lookbook ontwikkeld. Het lookbook en eenvoudig te vullen met de verschillende looks en de bezoekers kunnen door de diverse looks heen scrollen en deze in zijn geheel, of bepaalde items hiervan direct bestellen.

Meer weten?
Neem contact op!

Bas van de Ven
vraag@guapa.nl
085 76 00 318

Meer weten?
Neem contact op!

Bas van de Ven
vraag@guapa.nl
085 76 00 318

* Door je aan te melden accepteer jij het privacybeleid en de voorwaarden van Guapa E-commerce.