Magento voor Business-to-Business

Magento is in 2008 in Amerika ontstaan en is inmiddels het meest gebruikte e-commerce platform ter wereld. Magento voorziet in de basis al in de behoefte die de meeste B2B bedrijven gemeen hebben, en biedt hiermee gemakkelijk, intuïtief en 24/7 zelfbedieningskanaal voor je zakelijke klanten. Als je nu geen gehoor geeft aan deze eisen dan doet je concurrent dit binnenkort wel.

Business to Business E-commerce

B2B groeit enorm snel, elke dag besluiten meerdere business to business bedrijven om de stap te zetten en openen een webshop. De webshop wordt vooral ingezet als service portal. Hier kun je informatie over producten en diensten opzoeken, orders plaatsen en de voortgang inzien.

B2B draait om customer engagement, dit wil zeggen dat je in contact staat met de klant. Hier kan het gaan om de zakelijk relatie of consument. Er wordt daarom door business to business bedrijven vooral gekozen voor een combinatie van B2B en B2C als e-commerce platform. Magento Enterprise is hiervoor geschikt o.a. dankzij haar multistore functionaliteiten.

Creëer een B2B ervaring die past bij je doelgroep!

ERP, ESP en PSP

Er is geen B2B e-commerce omgeving compleet zonder degelijke koppelingen. Bijna alle business to business gestuurde organisaties maken gebruik van ERP of Warehouse management systemen. Deze moeten worden gekoppeld om een actueel aanbod te kunnen voeren en natuurlijk voor een correcte financiële afwikkeling. Daarnaast is het van belang om een diversiteit aan betaalopties beschikbaar te stellen voor je zakelijke bestellers. Ook B2B bedrijven moeten top of mind zijn en blijven. Om dit te waarborgen integreren wij een diversiteit aan ESP partners die het mogelijk maken om je e-mail marketing efficiënt in te zetten.

Zakenrelaties zijn ook mensen

Vaak wordt er over B2B e-commerce gesproken alsof we het in deze niet hebben over mensen die aan de andere kant van ons bestelsysteem zitten. B2B heeft net zoals retail te maken met mensen, deze hebben vaak dezelfde of misschien nog wel meer behoefte aan informatie, content en persoonlijk contact.

Ook zijn er relaties bij wie het net even beter uitkomt om in de avond of het weekend hun bestelling door te geven. Benader daarom je B2B e-commerce activiteiten ook met de eindgebruiker in gedachten.

Magento B2B Features

Het Magento Commerce platform voorziet zoals eerder gezegd al in een flink aantal B2B functionaliteiten, deze hebben wij aangevuld met een set uitbreidingen die niet kunnen ontbreken in jouw B2B omgeving.

Account beheer

Wie mag bestellingen plaatsen

Prijs beheer

Klant specifieke of groeps prijzen

Snel bestellen

Snel bestel opties en herhalingsorders

Responsive

Voldoet aan eisen voor alle devices

Vooraadbeheer

Meerdere warehouses of dropshipping

Koppelingen

Integratie met ERP, ESP en PSP

Magento Enterprise biedt in basis alle mogelijkheden voor jouw B2B platform. Heeft u vragen over bepaalde features of mist de wens van jouw organisatie?

New call-to-action

Wij zetten Magento Commerce binnen B2B succesvol in voor diverse toonaangevende merken en bedrijven.

Badge_Magento

Guapa is sinds 2011 partner van Magento en vanaf april 2014 Magento Enterprise Solution partner. Hierdoor kunnen wij stellen dat wij behoren tot een select aantal bureaus die door Magento zelf zijn benoemd als de beste in hun soort. Samen met Magento implementeren wij hoogwaardige oplossingen voor Magento Enterprise licentiehouders.

Wil jij weten wat wij met onze B2B ervaring kunnen betekenen?

Kom vrijblijvend in contact met ons team van experts