Magento 2 is schaalbaar, flexibel en de volgende stap

Magento 2 Open Source & Commerce cloud en on-premise

 

Download whitepaper

Magento 2 – The next step

Magento 2 is een modern commerce platform met een open-source ecosysteem. Flexibel inzetbaar binnen B2C-, B2B- en hybride oplossingen. Het open-source karakter van het platform zorgt ervoor dat alle wensen en eisen kunnen worden gerealiseerd.

Magento 2 de achtergronden

Het begon ooit tussen een groepje vrijwilligers die onder de vleugels van Varien Inc de eerste versie publiceerde op 31 maart 2008. Nu, een kleine 10 jaar later, is Magento een van de meest gebruikte en besproken e-commerce platforms. Op 17 november 2015 zag Magento 2 het levenslicht. Na een uitstap van een aantal jaren binnen de eBay familie is Magento begin 2018 overgenomen door Adobe en zetten de gang up-market door en committeren ze zich aan de gevestigde community.

Magento 2
Magento 2

Magento 2 management summary

Wij hebben ons als Guapa E-commerce vanaf de start van ons bestaan, ook vanaf de beta fase van Magento 2, gecommitteerd aan het platform. Wij zijn er heilig van overtuigt dat er tot op de dag van vandaag geen beter, betaalbaarder en uitgebreider alternatief in de markt te vinden is.

Ons advies is dan ook unaniem; stap over zo snel als je kunt. Kunnen wij je hierbij helpen of heb je nog vragen, waarop het antwoord je zou kunnen helpen een keuze te maken? Neem dan contact op met onze experts.

Magento 2 vs Magento 1

Het Magento 2 platform is nog schaalbaarder, gebruiksvriendelijker en beter uit te breiden dan Magento 1. De verschillen tussen de twee versies van Magento worden met elke release groter. Denk hierbij aan de mogelijkheid om de database te splitsen, verbetering in snelheid en het gebruiksgemak om marketinguitingen in te plannen. Lees ons blog over de Magento 2.3 release die we verwachten in Q1 2019.

Magento 1 was ook minder makkelijk uit te breiden. Vaak waren er extensies die met elkaar conflicteerden en waren er veel extensie die qua qualiteit niet goed genoeg waren. Ben je benieuwd naar alle verschillen? Download dan onze Magento 2 functionaliteiten whitepaper.

Magento 2
Magento 2

Waarom Magento 2

Magento 2 is een volledig hernieuwde versie van Magento. Alle learnings die we hebben opgedaan in de eerste jaren van het platform zijn meegenomen in Magento 2. Dit resulteert in een platform dat stabieler en sneller is en blijft, ook bij grotere enterprises en grote hoeveelheden orders en gebruikers.

Daarnaast is de code van het platform open source. Dit geeft veel extra voordelen en zijn er geen beperkingen. Het platform wordt enorm veel gebruikt wat er voor zorgt dat derde partijen vaak in een vroeg stadium koppelingen realiseren.

Magento 2 Whitepaper

De verschillen tussen commerce en open source.

Start vandaag >

Waarom overstappen?

Er zijn enorm veel redenen om te bedenken waarom je de overstap naar Magento 2 zou moeten maken. In hoofdlijnen komt het neer op het feit dat het Magento 2 platform volledig herschreven is en dus beter uitgedacht en schaalbaarder is. Zit je nu op Magento 1 dan is het goed om te weten dat er in Magento 2 veel nieuwe functionaliteiten in de core zijn toegevoegd en deze niet beschikbaar komen in Magento 1. Onze Magento hosting partner Byte heeft al eens eerder 10 (technische) redenen afgegeven, lees daarom hun blog. Ook schreven wij over de business keuzes bij een migratie naar Magento 2.

Magento 2
Magento 2

Magento 2 open source of commerce

Dan is er nog een enorm verschil aan het ontstaan tussen Magento 2 open source en Magento 2 commerce. Er zitten in de basis enorm veel marketing tools out-of-the-box in Magento 2 commerce welke je niet zult aantreffen zonder maatwerk en/of bergen aan extensies toe te voegen aan Magento 2 open source. Ook bij nieuwe releases, zoals Magento 2.3, worden de nieuwste functionaliteiten als eerst toegevoegd aan Magento 2 commerce.

Benieuwd naar een volledig overzicht van de Magento 2 commerce functionliteiten, download dan onze whitepaper. Ook hebben we de belangrijkste marketing en B2B features voor je in demo filmpjes staan.

Magento 2 commerce cloud of on-premise

Als je dan je peilen zet op Magento 2 commerce dan kun je nog kiezen tussen de on-premise en de cloud variant. De belangrijkste vragen die in deze beantwoord moeten worden zijn: Wil je alles bij 1 partij of zelf de hosting kunnen kiezen? Wil je de licentie vooraf afkopen voor meerdere jaren of per maand betalen? Ben je intercontinentaal georiënteerd of richt jij je op een bepaalde regio? En zo zijn er zeker nog meer, wil dan ook meer weten over Magento 2 commerce cloud bekijk dan deze webinar of neem contact op met onze experts.

Magento 2
Magento 2

Wat kost Magento 2

Magento 2 open source is in de basis gratis. Je zult echter goed moeten nagaan of je de kosten niet alsnog gaat maken bij je implementatiepartner of interne development afdeling. Dan is ons principe, koop zoveel mogelijk de code af fabriek en bouw alleen dat op maat wat je echt nodig bent binnen jouw specifieke geval. Voor de on-premise versie van Magento 2 commerce wordt je qua omzet en gemiddelde orderwaarde in een staffel geplaatst. De kosten beginnen bij $ 24K per jaar en lopen dus op naarmate je online omzet hoger wordt. Bij de cloud versie van Magento 2 commerce, wordt naast bovenstaande ook ingedeeld op basis van pageviews en andere factoren. Je kunt tot $ 5M omzet ook kiezen voor de cloud starter en daarboven alleen voor cloud pro. Wil je meer weten over de exacte kosten van Magento 2 commerce neem dan contact op met onze e-commerce experts.

Gratis expert review

Een succesvol platform start met een gedegen plan.

Start vandaag >

Magento 2 vs alternatieven

Er zijn inmiddels een aantal alternatieven ten opzichte van Magento 2. Denk hierbij aan Shopware, Shopify, Woocommerce en Lightspeed voor het MKB/MKB+ segment en aan Salesforce (voorheen Demandware), SAP Hybris of Oracle in het enterprise segment. Wil je graag een overzicht van de functionaliteiten van deze pakket en een opsomming van de voor en nadelen afgezet tegen Magento 2? Download dan onze pakketwijzer.

BBBCycling:

shop met

gevoel

A Little Lovely Company

A Little Lovely Company

Neem contact op

* Door je aan te melden accepteer jij het privacybeleid en de voorwaarden van Guapa E-commerce.

Of volg ons hier: