Magento 2 is schaalbaar, flexibel en de volgende stap

Magento 2 Open Source & Commerce cloud en on-premise

Magento 2 – The next step

Magento 2 is een modern commerce platform met een open-source ecosysteem. Flexibel inzetbaar binnen B2C-, B2B- en hybride oplossingen. Het open-source karakter van het platform zorgt ervoor dat alle wensen en eisen kunnen worden gerealiseerd.

Magento 2 de achtergronden

Het begon ooit tussen een groepje vrijwilligers die onder de vleugels van Varien Inc. de eerste versie publiceerde op 31 maart 2008. Nu, een kleine 10 jaar later, is Magento één van de meest gebruikte en besproken e-commerce platforms. Op 17 november 2015 zag Magento 2 het levenslicht. Na een uitstap van een aantal jaren binnen de eBay familie is Magento naar 2018 overgenomen door Adobe en zetten ze de gang up-market door en committeren zich aan de gevestigde community.
Magento 2
Magento 2

Magento 2 management summary

Wij hebben ons als Guapa E-commerce vanaf de start van ons bestaan, ook vanaf de beta fase van Magento 2, gecommitteerd aan het platform. Wij zijn er heilig van overtuigt dat er tot op de dag van vandaag geen beter, betaalbaarder en uitgebreider alternatief in de markt te vinden is.

Ons advies is dan ook unaniem; stap over zo snel als je kunt. Kunnen wij je hierbij helpen of heb je nog vragen, waarop het antwoord je zou kunnen helpen een keuze te maken? Neem dan contact op met onze experts.

Magento 2 vs Magento 1

Het Magento 2 platform is nog schaalbaarder, gebruiksvriendelijker en beter uit te breiden dan Magento 1. De verschillen tussen de twee versies van Magento worden met elke release groter. Denk hierbij aan de mogelijkheid om de database te splitsen, verbetering in snelheid en het gebruiksgemak om marketinguitingen in te plannen. Lees onze blog over de Magento 2.3 release voor een overzicht van alle nieuwe features.

Magento 1 was, in tegenstelling tot zijn opvolger, minder makkelijk uit te breiden. Vaak waren er extensies die met elkaar conflicteren en waren er veel extensie die qua qualiteit niet goed genoeg waren. Ben je benieuwd naar alle verschillen? Download dan onze Magento 2 functionaliteiten whitepaper.

Magento 2
Magento 2

Waarom Magento 2

Magento 2 is een volledig hernieuwde versie van Magento. Alle learnings die zijn opgedaan in de eerste jaren van het platform zijn meegenomen in Magento 2. Dit resulteert in een platform dat stabieler en sneller is en blijft, ook bij grotere enterprises en groeiende hoeveelheden orders en gebruikers.

Daarnaast is de code van het platform open source. Dit geeft veel extra voordelen en zijn zorgt voor weinig beperkingen. Het platform wordt enorm veel gebruikt, met als gevolg dat derde partijen vaak in een vroeg stadium koppelingen realiseren.

Waarom overstappen?

Er zijn enorm veel redenen waarom je de overstap naar Magento 2 zou moeten maken. In hoofdlijnen komt het erop neer dat het Magento 2 platform volledig herschreven is en dus beter uitgedacht en schaalbaarder is. Zit je nu op Magento 1, dan is het goed om te weten dat er in Magento 2 veel nieuwe functionaliteiten in de core zijn toegevoegd en deze niet beschikbaar komen in Magento 1. Onze Magento hosting partner Byte heeft al eens eerder 10 (technische) redenen afgegeven, lees daarom hun blog. Ook wij schreven over de business keuzes bij een migratie naar Magento 2.

Magento 2
Magento 2

Magento 2 open source of commerce

Er is een enorm verschil aan het ontstaan tussen Magento 2 open source en Magento 2 commerce. In de basis bevat Magento 2 Commerce veel marketing tools die je, zonder maatwerk of het installeren van enorme hoeveelheden extensies, niet in Magento 2 open source tot je beschikking hebt. Ook bij nieuwe releases, zoals Magento 2.3, worden de nieuwste functionaliteiten als eerst toegevoegd aan Magento 2 commerce.

Benieuwd naar een volledig overzicht van de Magento 2 commerce functionaliteiten, download dan onze whitepaper. Ook hebben we de belangrijkste marketing en B2B features voor je in demo filmpjes staan.

Magento 2 commerce cloud of on-premise

Als de keuze eenmaal op Magento 2 is gevallen heb je nog de vrijheid om te kiezen tussen de on-premise of cloud variant. Welke variant het beste bij jouw organisatie past is een belangrijke keuze. De belangrijkste vragen vragen die je voor jouw organisatie moet beantwoorden zijn: Wil je alles bij 1 partij of zelf de hosting kunnen kiezen? Wil je de licentie vooraf afkopen voor meerdere jaren of per maand betalen? Ben je intercontinentaal georiënteerd of richt jij je op een bepaalde regio? Uiteraard zijn er nog meer variabelen die mee zullen spelen in het maken van de keus, wil je dan ook meer weten over Magento 2 commerce cloud bekijk dan deze webinar of neem contact op met onze experts.

Magento 2
Magento 2

Wat kost Magento 2

Magento 2 open source is in de basis gratis. Je zult echter goed moeten nagaan of je de kosten niet alsnog gaat maken bij je implementatiepartner of interne development afdeling. Dan is ons principe, heeft de commerce variant de functionaliteiten die passen bij jouw wensen, kies dan hiervoor en bouw alleen dat op maat wat je echt nodig hebt. Voor de on-premise versie van Magento 2 commerce wordt je qua omzet en gemiddelde orderwaarde in een staffel geplaatst. De kosten beginnen bij $24.000 per jaar en lopen dus op naarmate je online omzet hoger wordt. Bij de cloud versie van Magento 2 commerce wordt je, naast bovenstaande omzet, ook ingedeeld op basis van pageviews en andere factoren. Je kunt tot vijf miljoen omzet ook kiezen voor de cloud starter. Daarboven alleen voor cloud pro. Wil je meer weten over de exacte kosten van Magento 2 commerce, lees dan ons blog over een request for proposal traject..

BBBCycling:

shop met

gevoel

A Little Lovely Company

A Little Lovely Company