Vue Storefront is de grootste en meest complete PWA

Partner

Vue Storefront

Service

Progressive Web App

Vue Storefront

In 2018 was het al een veelbesproken onderwerp, Progressive Web Apps (PWA), de volgende stap in de evolutie van het mobiele web. In dat jaar verschenen er al enkele PWA webshops. Met de uitrol van bijvoorbeeld Magento PWA studio en Vue Storefront, is het ontwikkelen van een webshop volgens de PWA principes toegankelijker geworden.

Vue Storefront is een stand-alone PWA storefront voor e-commerce site(s) die het mogelijk maakt om via de API verbinding te maken met de Magento Commerce backend.

Vue Storefront is net als Magento open source. Iedereen kan het gebruiken en ondersteunen, het is een hulpmiddel voor het verbeteren, versnellen van de winkelervaring.

App-like ervaring met Vue storefront

Een PWA is direct te gebruiken via de browser. Hiermee wordt het downloaden en installeren van de app overbodig en kan de bezoeker direct beginnen met browsen terwijl een app-like ervaring geboden wordt.

PWAs bieden een snelle en soepele ervaring voor de bezoekers. Naarmate de bezoeker steeds langer aan het browsen is zal de ervaring steeds soepeler verlopen omdat met een PWA niet elk bezoek opnieuw ingeladen moeten worden.

Net zoals native apps ondersteund een PWA push notificaties via de browser. Op dit moment alleen beschikbaar voor Android toestellen, geeft dit marketeers de mogelijkheid om gepersonaliseerde content naar bezoekers te pushen.

De PWA kan geconfigureerd worden om ook offline beschikbaar te zijn. Een groot voordeel die eerst alleen aan native apps was toebedeeld. PWAs kunnen, bijvoorbeeld, zo ingesteld worden dat ze proactief content binnenhalen die getoond kan worden wanneer het mobile device even geen internetverbinding tot zijn beschikking heeft.

Waar PWA de voordelen van een mobiele app biedt, maar dan tegen een fractie van de kosten, biedt Magento PWA studio alle tools om je huidige Magento 2 webshop te voorzien van een PWA storefront.

Ben jij er klaar voor?