online-shopping-omzet-groei
Wil je minder betalen per klik en daardoor het rendement van je AdWords-account verbeteren? Dan zijn hoge kwaliteitsscores van belang. Een hoge kwaliteitsscore zorgt ervoor dat je benodigde kosten per klik (CPC) afnemen, waardoor je totale kosten dalen. Maar hoe kan je je kwaliteitscores verbeteren? Met dynamische landingspagina’s! In dit artikel licht ik toe hoe dit werkt.

Hoe bepaalt Google de kwaliteitsscore?

Google bepaalt de hoogte van de kwaliteitsscore op basis van de relevantie van je advertenties voor de door de Google-gebruiker ingevoerde zoektermen. Is iemand op zoek naar een rode korte broek, dan is een advertentie voor gele broeken minder relevant. En een advertentie voor rode korte broeken is weer relevanter dan een advertentie voor rode broeken.

Splits je account zo ver mogelijk uit

Wanneer men op zoek is naar een rode korte broek, toon je een bezoeker alvast de filterweergave met rode korte broeken. Deze is immers niet op zoek naar andere kleuren. Het is daarom ook goed om een account zo ver mogelijk uit te splitsen. Wanneer je dit nog niet op orde hebt, is het belangrijk dit eerst te regelen. Dit betekent dat je de juiste advertentie(teksten) bij de zoekwoorden in de advertentiegroep plaatst en dat je advertentie gelinkt is aan relevante landingspagina’s.

Eindeloos veel categorieën is niet wenselijk

Is een bezoeker op zoek naar een mouwloos shirt, dan toon je bijvoorbeeld de categorie met sleeveless tops. En hier zit hem het venijn. In dit geval wil je het liefst dat Google deze categorie als mouwloze shirts toont. Google beoordeelt de kwaliteit (en relevantie) van de bestemmingspagina voor een groot deel op basis van de inhoud. Maar voor elk mogelijk keyword binnen je account een aparte categorie aanmaken, is niet werkbaar en wenselijk.

Maar wat is dan wel wenselijk?

Lees het in ons artikel op Frankwatching.

Frankwatching_Guapa_Media