Referentie Guapa E-commerce

[intro]Rutger Wolters van de Wolter Business Company wilde een hogere conversie halen op de site VerfBestelSite.nl. Hij zocht op Google naar een webshop designbureau met Magento ervaring en vond Guapa ecommerce. [/intro]

Op het eerste gezicht leek het niet moeilijk om met een beter ontwerp te komen voor de verouderde webshop, maar niets is minder waar. Want ondanks de gedateerde ‘look-and-feel’ converteerde de oude webshop wel goed. We moesten dus iets overtreffen dat het al goed deed. Hoe we dat gedaan hebben kun je lezen in de Case van VerfBestelSite. Toch gingen we nog even bij Rutger Wolters langs om te vragen hoe hij de samenwerking beleefd heeft.

Hoe heb je de samenwerking met Guapa ecommerce ervaren?

Ondanks het feit dat het vaak erg moeilijk is om de juiste designer te vinden was het met Guapa ecommerce direct raak. Na telefonisch contact en een korte bespreking kregen wij twee versies geoffreerd voor verfbestelsite.nl. Een standaard design en een uitgebreid design. Bij het uitgebreide design zou de shop tot in de puntjes worden ontworpen. Daar gaan een brainstormsessie en een klein marktonderzoek aan vooraf. Omdat wij er een goed gevoel bij hadden kozen we voor het uitgebreide design. Achteraf bleek het de juiste keuze!

Het belangrijkste is dat ze verstand hebben van zaken, daarmee bedoel ik verstand van converterende webshops en alles wat daarmee samenhangt.

De mensen van Guapa ecommerce zijn doelgericht en meedenkend, maar toch kritisch. Er heerst een no-nonsense cultuur waarbij ze ook wat extra’s willen doen. Ook als dat niet in de offerte staat beschreven. Het belangrijkste is dat ze verstand hebben van zaken, daarmee bedoel ik verstand van converterende webshops en alles wat daarmee samenhangt. Daar kwam nog eens bij dat Nico een achtergrond in de verfwereld heeft. Dus ja, dan zijn alle elementen aanwezig voor een goed design voor verfbestelsite.nl En dat kwam er!

Wat vind je van het nieuwe ontwerp?

Het uiteindelijke design dat Guapa ecommerce ontworpen heeft is eigenlijk precies wat wij voor ogen hadden: fris, duidelijk en helder. Onze klanten zijn nu in staat snel de informatie te vinden die ze nodig hebben. Het conversiepad is drie stappen korter geworden ten opzichte van de oude shop. Ook de gebruikerservaring van de shop is sterk verbeterd. Dit alles heeft geleid tot een aanzienlijke stijging van de conversie..

Is er een verhoging van de conversie? Zo ja, weet je hoeveel?

De conversie is met 57% gestegen ten opzichte van het oude design.

Zou je in de toekomst nog eens met Guapa samenwerken?

Jazeker! Aan een webshop blijf je altijd sleutelen. De webshop is nooit klaar. Tevens hebben wij de ambitie om het komende jaar nog een vijftal webshops te lanceren, waarbij we Guapa ecommerce zeker zullen betrekken.