Electro World / United Retail
Klant
Electro World
Opdracht
Magento 2 Commerce en migratie naar Magento 2 Cloud
Resultaat
  • Stijging aantal transacties van 380%
  • Stijging opbrengst 478%
  • Stijging conversiepercentage e-commerce van 130%
Project link

United Retail is de moederorganisatie van de toonaangevende formules Electro World en Dé Witgoed specialist. Met bijna 200 aangesloten vakspeciaalzaken hebben ze een belangrijk aandeel in veel Nederlandse huishoudens. Met het hoofdkantoor in Huizen en een eigen distributiecentrum in Nijkerk ondersteunt United Retail de aangesloten vakspeciaalzaken met verschillende diensten zoals administratie, marketing, commercie en operationele activiteiten.

Door de fusering van Euronics en Electro World in 2018 is onder de hoede van United Retail de grootste formule van Nederland in de elektronica ontstaan.

United Retail biedt naast ondersteuning aan één van de vele fysieke en herkenbare winkels in Nederland ook online een breed scala aan producten in consumentenelektronica aan. Door zowel online als offline zichtbaar te zijn kan United Retail inspelen op de behoefte van elk type klant met de zekerheid van een krachtige onderliggende formule.

We hebben een mooie en stabiele basis neergezet en we zijn nu echt als een team met elkaar aan het optrekken om zo de online propositie van onze formules continu naar een hoger level te tillen. Gaaf!

– Elibert Beukens, E-commerce Manager bij United Retail

Het online platform van de formules van United Retail groeit al jaren in aandeel en is in 2019 ondergebracht bij Guapa E-commerce. Het platform draait op het krachtige Magento 2 Commerce platform wat United Retail de ruimte geeft om gebruik te maken van de vele standaard functionaliteiten en deze door de eindeloze flexibiliteit van Magento naar hun werkwijze in te zetten.

United Retail heeft met Guapa gekozen om met een betrokken en vakinhoudelijk sterke partij de volgende stappen te zetten in hun groeiambities. Door actief te ontwikkelen, testen en te optimaliseren werken we als een team aan hun groei.

Samen maken we strategische plannen maar voeren vooral ook uit. Altijd handelend vanuit duidelijke doelen en met duidelijk oog voor de schaalbaarheid en betrouwbaarheid van het platform.

“Vanaf de eerste kennismaking kwam Guapa over als een ervaren en professionele implementatiepartner van Magento 2. De ervaring met en kennis over Magento 2 en de oplossingsgerichtheid in combinatie met liefde voor hun vak, is voor ons de doorslag geweest om de samenwerking met Guapa aan te gaan.”

– Elibert Beukens, E-commerce Manager bij United Retail

Migratie naar Magento Cloud AWS

Na de overname van het platform waarbij verschillende technische optimalisaties zijn doorgevoerd ten behoeve van stabiliteit zijn we met United Retail overgestapt naar de Magento Cloud oplossing.

Door de complete hosted oplossing van Magento te gebruiken is United Retail zeker van een betrouwbare AWS oplossing met tal van technische onderliggende systemen zoals een CDN via Fastly en monitoring via New Relic.

Guapa heeft samen met United Retail de migratie zorgvuldig voorbereid, systemen en risico’s in kaart gebracht en vervolgens in een nachtelijke release uitgevoerd.

Magento Commerce voor B2C, op vele fronten de beste keuze!

“Sinds 2019 werken wij samen met Guapa. Een samenwerking waar wij heel tevreden over zijn! Guapa is een partij die graag met ons meedenkt in vraagstukken om de online propositie naar een hoger niveau te tillen.”

– De samenwerking met Guapa volgens Talitha den Uijl, Product Owner United Retail

Meetplan

Guapa werkt voor alle online marketingactiviteiten nauw samen met United Retail en de specialisten van Adwise. Adwise heeft voor United Retail een uitgebreid meetplan opgesteld die het mogelijk maakt om vrijwel al het gedrag van bezoekers te monitoren, waardoor sturing op gedrag mogelijk is. United Retail gaat zelfs zo ver dat ze volledig durven te leunen op de data en vrijwel al hun keuzes daarop baseren. Een echt driehoekssamenwerking tussen Adwise, United Retail en Guapa om data, techniek en inzicht aan elkaar te koppelen.

Reparatiemodule

Reparatievakman.nl is een extern platform voor reparatie en installatie van vrijwel alle elektronische apparaten. United Retail heeft ervoor gekozen om de reparatiemodule achter reparatievakman.nl universeel te gebruiken voor alle online reparatieverzoeken voor zowel Electro World als Witgoed specialist.

Om dit mogelijk te maken is er binnen Magento een reparatie widget ontwikkeld. Deze widget helpt je om een reparatieverzoek sneller in te dienen voor jouw apparaat. Vanuit de widget wordt een klant doorgestuurd naar reparatiemodule met alle vooraf ingevoerde of bekende informatie zoals het gezochte apparaat, je voorkeur ondernemer of je locatie indien bekend.

Spot on voorraad

Voor een organisatie met bijna 200 aangesloten formule deelnemers en meerdere magazijnen is voorraadbeheersing cruciaal. United Retail heeft samen met Guapa een koppeling gebouwd met hun eigen stock management systeem, waardoor de voorraad van verschillende retailers en centrale magazijnen inzichtelijk is voor de bestellende consument. De voorraad wordt op verschillende plekken geraadpleegd om de consument zo maximaal te servicen met juiste informatie. Zowel op de overzicht- en categoriepagina als op de productpagina worden de online voorraden en winkelvoorraden geraadpleegd en gepresenteerd aan de consument.

Overkoepelende cijfers:

Electroworld 

  • Stijging conversiepercentage e-commerce van 130%
  • Stijging aantal transacties van 380%
  • Stijging opbrengst 478%

 

Witgoedspecialist 

  • Stijging van opbrengst 407%
  • Stijging aantal transacties met 151%
  • Stijging gemiddelde bestelwaarde 63%

Over Guapa

Guapa heeft als digitale implementatiepartner al ruim 10 jaar ervaring met het bouwen van e-commerce omgevingen. Met onze transparante en betrokken werkwijze kunnen wij klanten zoals Tuinland helpen de online groei stappen te zetten die zij wensen.

Meer weten?
Neem contact op!

Youri Schepel
vraag@guapa.nl
+31 6 21 67 27 45

Meer weten?
Neem contact op!

Youri Schepel
vraag@guapa.nl
+31 6 21 67 27 45