Hoe lang duurt het voordat een bezoeker van je webshop jouw site verlaat omdat de pagina's traag laden?

Rackspace is een van oorsprong Amerikaanse hostingprovider met wortels in Texas. De onderneming is ooit begonnen met het verhuren van fysieke ruimte in een serverrack, maar levert sinds lange tijd cloud-enabled managed IT-services. Rackspace profileert zich als mondiale serviceprovider met ‘Fanatical Support’ als basis van haar dienstverlening. Vanuit Amsterdam worden opdrachtgevers in de Benelux, Scandinavië, Finland en IJsland bediend.

Rackspace biedt Managed Cloud Solutions waarmee het bedrijf oplossingen biedt op public, private of hybride platforms.

Case – Exact Online

Exact wil met zijn online boekhoudsoftware internationaal uitbreiden en heeft daarom Rackspace ingeschakeld om te migreren naar een bij Rackspace gehoste private cloudoplossing op basis van VMware. Rackspace verzorgt de infrastructuur, levert testdiensten, verzorgt het onderhoud en garandeert disaster recovery zodat Exact zich op de applicatie kan richten. Dit stelt Exact in staat om hun applicatie, waar 200.000 bedrijven gebruik van maken, te managen met slechts 6 engineers. Exact Online is nu beschikbaar als SaaS-oplossing voor het midden- en kleinbedrijf, om te beginnen in de Benelux, Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en de VS.

bron: http://cloudsourcing.nl/provider/rackspace/ & Rackspace

Rackspace biedt public cloud op basis van OpenStack (een open source platform voor cloud computing dat het bedrijf in 2010 samen met NASA ontwikkeld heeft) en op basis van leidende platformen van onder andere Amazon Web Services (AWS) en Microsoft (Azure), zogenaamde third party clouds.

Het leveren van dienstverlening op meerdere clouds wordt door Rackspace aangeduid als ‘Managed Cloud’ en geeft klanten ‘Technology of Choice’.

Rackspace adviseert klanten en opdrachtgevers in de keuze van de juiste cloud omdat in de visie van Rackspace verschillende toepassingen beter tot hun recht komen op verschillende cloud- platforms.

Verder levert Rackspace ook diverse cloud office solutions, variërend van Office 365, Microsoft Exchange, Microsoft SharePoint tot eigen Rackspace eMail en Rackspace Archiving. Rackspace optimaliseert ook het applicatie- en infrastructuurdomein van opdrachtgevers. Waar draait de programmatuur, waar wordt data opgeslagen en hoe worden die databases beheerd? Bovendien voegt Rackspace expertise en services toe op het gebied van security en compliance, big data, e-commerce en SaaS. Die kennis is ook van belang voor organisaties die een digitale transformatie doormaken richting intensiever datagebruik of online presence. Ook bedrijven die te maken hebben met bestaande legacy-applicaties en die naar meer flexibiliteit en schaalbaarheid streven, worden geholpen door Rackspace met onder andere virtualisatie-oplossingen (Rackspace is wereldwijd een van de grootste afnemers van VMware-licenties).

De nadruk op support geeft Rackspace een goede positie bij bedrijven met kritische systemen, bijvoorbeeld voor webbased activiteiten die always-on zijn. Voor start-ups en innovatieve ondernemingen is tevens flexibiliteit en schaalbaarheid van cloud solutions van belang. Rackspace is ook actief voor ondernemingen die een digitale transformatie doormaken en op infrastructuurgebied ondersteuning nodig hebben voor het veranderen van het verdienmodel. Een voorbeeld is Exact Online, dat zijn boekhoudsysteem in een SaaS-opzet aanbiedt. Webbased opdrachtgevers zijn onder andere Vinden.nl en Winkelstraat.nl. Referenties in het transitiedomein zijn onder meer automerken zoals Mazda en Renault, maar ook Domino’s, Gucci en VF Europe (leverancier van merken als Wrangler, Lee, Timberland, Kipling en The North Face).

WIlt u meer weten over onze partner?

Kom vrijblijvend in contact met ons team van experts