Het langverwachte Magento 2.0 voor Community en Enterprise is nu te downloaden. Dat heeft Magento op 17 november bekendgemaakt. Magento omschrijft 2.0 als ‘the next generation open source digital commerce platform’ met verbeteringen op het gebied van performance, schaalbaarheid, agility en productiviteit en nieuwe features om de conversie te verhogen.

Wat is er nieuw in Magento 2.0?

Responsive, geïntegreerde video en een nieuwe check-out

Nieuwe, responsive thema’s zorgen ervoor dat je shop op alle apparaten optimaal functioneert. Met geïntegreerde video kun je producten nog beter tonen en delen. De nieuwe check-out is eenvoudiger om te customizen en verbetert de conversie door het aantal te nemen stappen te minimaliseren. Ook kunnen klanten met één klik een account aanmaken. 

Tijd besparen op het managen van je webshop

Door het nieuwe, verbeterde design van de admin omgeving bespaar je tijd op het dagelijkse managen van je shop. Met verbeterde business tools kun je je activiteiten continu optimaliseren. Ook het toevoegen van nieuwe producten is eenvoudiger gemaakt en de importmogelijkheden zijn vier keer sneller dan voorheen. 

Sneller en eenvoudiger te onderhouden

Magento twee is van de grond af aan opgebouwd. Hierdoor wordt het makkelijker om nieuwe functionaliteit toe te voegen, de shop nog sneller te maken en updates kunnen makkelijker worden uitgerold. Daarnaast is Magento 2.0 helemaal klaar voor de Cloud.

Lees het blog van Magento zelf over Magento 2.0.

Moet ik direct overstappen naar Magento 2.0?

Alle nieuwe functionaliteit en beloftes klinken van fantastisch en misschien sta je te popelen om direct aan de slag te gaan met Magento 2.0. Echter als je een shop hebt waar veel maatwerk of modules inzitten, adviseren we je toch om nog even te wachten. Guapa E-commerce gaat de komende maanden bezig met Magento 2.0. Wil je met ons meedoen? Neem dan contact op.

Kan ik huidige mijn shop nog gebruiken?

Ja, Magento blijft de 1.0 reeks nog minimaal 2 jaar ondersteunen. Dus als je shop goed functioneert dan kun je deze nog steeds gebruiken.