Hoe zijn uw laadtijden?

Geen enkele bezoeker zit te wachten op lange laadtijden, het is zelfs zo dat als uw webshop een langere laadtijd heeft dan drie seconden u 47% van uw bezoekers verliest. In 2009 heeft Forrester al aangetoond dat een gemiddelde bezoeker een laadtijd van twee seconden verwacht, door het steeds snellere internet ligt deze lat steeds hoger. Laadtijden zijn dus cruciaal voor uw conversie en retentie. Laadtijden zijn te meten met diverse gratis online tools zoals Google PageSpeed Insights, Google Analytics en Pingdom.com.

De oorzaak en de oplossing

Wanneer een bezoeker op een Magento webshop komt worden er requests verstuurd naar de server. Normaal gesproken is elk bezoek, van bijvoorbeeld een productpagina, een aparte request naar de applicatie en zal de content ervan steeds opnieuw geladen moeten worden. Dit resulteert in een lange laadtijd en dit is funest voor de conversie. Full Page Caching is hier een goede oplossing voor. Full Page Caching zorgt ervoor dat de content van een webshop wordt opgeslagen in de cache en dat deze niet opnieuw geladen hoeft te worden op het moment dat een bezoeker de webshop bezoekt. Hij slaat hierbij dus de applicatie over en laat direct de inhoud van de pagina zien. Dit resulteert in enorme snelheidsverbeteringen, zoals te zien in onderstaande afbeelding.

laadtijden-magento-enterprise

Het enige probleem bij Full Page Caching, is dat een request elke keer hetzelfde moet zijn om ook de zelfde content te laten zien. Doordat iedere bezoeker een unieke sessie cookie krijgt, komt de request nooit van dezelfde gebruiker en kan de content ervan ook potentieel anders zijn. Er zijn verschillende mogelijkheden om dit op te lossen. De beste oplossing is om te zorgen voor sessie onafhankelijke Full Page Cache. Hierbij zorgt u ervoor dat de content die voor iedereen hetzelfde is geladen wordt vanuit de cache en de data die persoonsgebonden is op dat moment wordt geladen.

Full Page Caching en SSL

Draait uw webshop op Magento Enterprise en heeft u daar tegelijkertijd SSL op draaien? Dan zult u merken dat dit niet samen gaat. Wanneer SSL voor de gehele webshop is ingeschakeld zal de Full Page Cache van Magento Enterprise stoppen. Dit is omdat Magento alleen HTTP pagina’s cached.

De reactie van Magento Enterprise Customer Service hierop is: ‘We do plan to update Full Page Cache to make it compatible with SSL in a future version of Magento, but there is no ETA on when this functionality will be added.’

Er zijn al wel een aantal mogelijkheden om dit probleem te omzeilen. Ons team helpt u graag om hierin de mogelijkheden te bespreken, neem gerust contact met ons op.