Morgen is de belangrijke dag! Waarom 21 april zou u denken? We hebben het belang van een mobielvriendelijke webshop al vaak benoemd, nu wordt het echt noodzaak. Google rolt op dinsdag 21 april 2015 een grote update uit. Dit zou niet zomaar een update zijn, qua grootte moet u denken aan de penguin en panda update. Het gaat er hierbij om hoe mobielvriendelijk uw webshop is.

Waarom?

Dat steeds meer en meer mensen gebruik maken van een smartphone is niets nieuws. Ook tablets zijn tegenwoordig bijna onmisbaar in ieder huishouden. Uit onderzoek is gebleken dat er drie piekmomenten per dag zijn wat betreft het gebruik van de smartphone:

 • ’s ochtends tussen 08:00-09:00 uur (voordat men gaat werken)
 • ’s middags tussen 12:00-13:00 uur (in de lunchpauze)
 • laat in de middag/begin avond tussen 17:00-19:00 uur (wanneer men onderweg is van werk naar huis)
 •  
  De verwachting is dat mobiel verkeer op den duur groter gaat worden dan het desktop verkeer. Google ziet en weet dit ook, vandaar dat ze bij Google hebben aangegeven om dinsdag de 21e april 2015 een grote update uit te voeren.

  Wat?

  Met deze update worden webshops die niet mobielvriendelijk zijn gestraft. Dit straffen zal terug te zien zijn in een daling wat betreft de ranking van uw webshop. De niet mobielvriendelijke webshops zullen dalen in de zoekmachine, terwijl mobielvriendelijke webshops posities zullen winnen in de zoekmachine. Het gevolg is dat mobielvriendelijke shops meer verkeer richting de webshop zullen trekken met kans op meer conversie.

  Wanneer men surft op een mobiel of tablet is de verwachting dat mobielvriendelijke webshops het meest worden getoond. Dit wijst erop dat uw webshop mee moet gaan met deze Google update. Wanneer dit niet het geval is zal u dit op korte termijn terugzien in dalende resultaten. Via onderstaande link kunt u testen of uw webshop mobielvriendelijk is https://www.google.com/webmasters/tools/mobile-friendly/ .

  Voor een bezoeker is het ook meteen duidelijk wanneer een webshop mobielvriendelijk is, in de Google resultaten wordt dan de tekst “Voor mobiel –“ getoond. In onderstaande afbeelding ziet u Guapa als mobielvriendelijk voorbeeld.

  mobielvriendelijke-webshop

  Toekomst

  De verwachting is dat Google meer en meer waarde gaat hechten aan de mobielvriendelijkheid van webshops. Vooralsnog daalt u in de Google rankings, maar er wordt aangenomen dat uw shop op den duur helemaal niet meer wordt getoond in de Google resultaten. Zorgt u er daarom voor dat uw shop ook mobielvriendelijk is!

  Wij helpen u graag met uw strategie, de realisatie en de optimalisatie. Bekijk de mobile commerce mogelijkheden en neem contact met ons op.