Google Shopping verandert in een puur commercieel model dat is gebaseerd op advertenties met productvermeldingen. Met dit nieuwe zoekmodel voor producten willen we het gebruikers gemakkelijker maken om onderzoek te doen naar artikelen die ze willen kopen, informatie over verschillende producten, functies en prijzen te vinden en vervolgens contact met de verkoper op te nemen om de aankoop tot stand te brengen.

Online winkeliers dienen feeds met productinformatie in bij Google Shopping en betalen een vergoeding aan Google elke keer wanneer iemand op hun website klikt of rechtstreeks op hun site een aankoop doet. De ingediende productinformatie is rechtstreeks afkomstig van de verkoper en dit betekent dat we het winkelend publiek de actuele prijzen, de nieuwste aanbiedingen en de huidige beschikbaarheid van het product kunnen laten zien. De positie in Google Shopping is gebaseerd op een combinatie van relevantie en biedprijs, dus net zoals tegenwoordig het geval is met andere advertenties op Google.”

Wat betekent dit voor u?

Omdat Google Shopping commercieel is geworden verschijnen uw producten alleen nog maar in de zoekresultaten als de Shopping Feed is gekoppeld aan Google Adwords. Met deze koppeling kunnen “Product Listing Ads” worden aangemaakt waarna uw producten tegen clickkosten weer zichtbaar zijn in de zoekresultaten.

Belangrijk!

Het koppelen van de Shopping Feed aan Adwords is niet heel ingewikkeld maar Google heeft een nieuwe kolom bedacht om producten nog relevanter te categoriseren: “Google Product Category”.* Als deze kolom niet in de Feed is aangemaakt of niet op de juiste manier is ingevuld verschijnen uw producten niet optimaal in de zoekresultaten.
Product Listing Ads
Guapa kan uw Google Shopping Feed koppelen aan Adwords en de genoemde “Product Listing Ads (PLA)” aanmaken. Deze PLA’s kunnen alle producten in één keer koppelen of u kunt een keuze maken welke producten u via dit kanaal wilt verkopen.

* Het aanmaken van Google Product Category’s is een tijdrovend proces wat Guapa u graag uit handen neemt. Zonder deze categorie worden in de toekomst uw producten afgekeurd.

Korting voor bestaande en nieuwe gebruikers!

** Bestaande Gebruiker?
————————————————————
Verkopers die al een campagne met productvermeldingsadvertenties hebben, ontvangen een maandelijks tegoed van 10% van hun totale uitgaven aan PLA’s in de periode van 15 februari 2013 t/m 30 juni 2013.

Neem contact met ons op

** Nieuwe Gebruiker?
————————————————————
Verkopers die zich vóór 12 april 2013 registreren en een campagne met productvermeldingsadvertenties maken waarin al hun producten in het Merchant Center worden gepromoot, kunnen in aanmerking komen voor een tegoed van € 75.

Neem contact met ons op