Vanaf 25 mei 2018 verruilen we de wet bescherming persoonsgegevens in voor de AVG/GDPR, later volgt de ePrivacy Verordening. Beide kaders verwachten van online dienstverleners dat zij aantoonbaar aan deze nieuwe privacywet- en regelgeving voldoen. Is dit bij jouw online organisatie (nog) niet het geval? Maak je niet druk! Wij bieden twee training aan die je in twee middagen of in één dag volledig AVG/GDPR proof maakt.

En met de juiste aanpak hoeft dit geen ingewikkelde exercitie te zijn, privacy implementatie is immers maatwerk. Het hangt met name af van de omvang en het soort gegevens die door de organisatie worden verwerkt. Weten waar je als organisatie vandaan komt en welke stappen er nog gemaakt moeten worden, laat zien welke stappen genomen en gedocumenteerd moeten worden. Documenten die de reële situatie blijven weergeven is waar transparantie en vertrouwen in de dienstverlening om gaat.

 

Training 1 is verspreid over 2 middagen op 16 april en 7 mei.

 

Dagdeel 1 – maandag 16 april van 13:00 – 17:00 uur
We behandelen de vereisten van de privacy wet-regelgeving die van toepassing zijn in de online dienstverlening branche (advertising, marketing, sales etc.) Wat moest er al en wat verandert er? Hierna ga je naar huis met een opdracht. Deze opdracht worden in het tweede dagdeel besproken.

Gedurende de middag worden koffie, thee, frisdranken en lekkers verzorgt!

Dagdeel 2 – maandag 7 mei van 13:00 – 17:00 uur
In het 2e dagdeel werken we aan een op maat gemaakt plan voor implementatie. Voor alle organisaties die klaar willen zijn én blijven voor én na 25 mei 2018 of willen weten hoe ver ze van dat punt af zijn en welke mogelijke risico’s dat oplevert. Hierna ga je dus naar huis met een concreet stappenplan. Hierna kunnen we nog gezamenlijk napraten onder het genot van een drankje en een hapjes.

Gedurende de middag worden koffie, thee, frisdranken, lekkers en een afsluitende borrel verzorgt!

Bestel hier je tickets!

 

Training 2 is een hele dag en vindt plaats op 9 mei.

 

Programma
We behandelen de vereisten van de privacy wet-regelgeving die van toepassing zijn in de online dienstverlening branche (advertising, marketing, sales etc.) Wat moest er al en wat verandert er? Na de lunch werken we aan een op maat gemaakt plan voor implementatie. Voor alle organisaties die klaar willen zijn én blijven voor én na 25 mei 2018 of willen weten hoe ver ze van dat punt af zijn en welke mogelijke risico’s dat oplevert. Hierna ga je dus naar huis met een concreet stappenplan.

Gedurende de dag worden koffie, thee, frisdranken, lekkers en een lunch verzorgt!

Bestel hier je tickets!

 

Deze training wordt gegeven door Marie-José Bonthuis van IT’s Privacy.
Marie-José heeft Recht en ICT gestudeerd en is eigenaar van IT’s Privacy, een juridisch advieskantoor. Ze adviseert instellingen in het ontwikkelen en implementeren van beleid voor het omgaan met (gevoelige) persoonsgegevens. Hoe kunnen ze bijvoorbeeld voldoen aan de privacywetgeving en hoe kan belangrijke informatie zo goed mogelijk beveiligd worden. Ook geeft ze trainingen en workshops over het privacy bewustzijn van medewerkers.

Locatie: De Pijp Groningen!