Er is weer veel gebeurd in e-commerce land afgelopen week. Op verschillende nieuwssites en blogs lazen we over de meest recente cijfers, tips en tricks en de nieuwste ontwikkelingen. Wij begrijpen dat u niet de tijd heeft om al deze bronnen bij te houden. Daarom verzamelen wij de belangrijkste berichten in onze E-commerce NewsUpdate met deze week o.a. nieuws over het belang van kortingscodes, tips over SEO en de nieuwste ontwikkelingen in online kleding passen.

Familiebedrijven kunnen nog veel winnen op gebied van e-commerce

Nederlandse familiebedrijven lopen het risico de aansluiting met de markt te missen doordat ze te traag zijn met het implementeren van e-commerceactiviteiten. E-commerce is cruciaal voor succesvol ondernemen, jaarlijks wordt er wereldwijd voor € 1,5 biljoen via e-commerce verkocht. Uit onderzoek van adviesbureau BDO blijkt toch dat 46 procent van de Nederlandse familiebedrijven weinig tot geen budget vrijmaken voor e-commerce activiteiten. Dit terwijl ze vaak alles in huis hebben om e-commerce succesvol in te zetten. In het onderzoek werden verassende ontdekkingen gedaan, lees het in het uitgebreide BDO rapport >>

tussenafbeelding1

4 tips om bezoekers te inspireren

Webshops moeten meer gaan doen dan enkel producten verkopen. Bloggen is bijvoorbeeld een must voor webshops en niet enkel voor SEO technische redenen. Want hoewel veel blogs geschreven worden om beter te scoren in zoekmachines is er nog een belangrijke reden waarom een succesvolle webshop tegenwoordig niet meer zonder blog kan: inspiratie. Veel consumenten struinen het internet af op zoek naar inspiratie. Maartje Denkers van Guapa geeft op Marketingfacts tips om uw bezoekers te inspireren.

Kortingscodes nog steeds van belang voor (e-)retailers

Het lijkt wellicht iets uit het verleden maar kortingscodes zijn nog steeds van groot belang voor retailers en e-tailers. Twee jaar geleden bleek nog uit onderzoek dat ruim 50 procent van de Nederlanders het voorafgaande jaar iets hadden aangekocht met een fysieke waardebon, een aankoop die ze anders niet hadden gedaan. Maar ook online zijn kortingscodes erg populair. Uit conversietests blijkt nog wel eens dat een online invoerveld voor kortingscodes zorgt voor een toename in het aantal winkelwagenverlaters. Toch neemt het aantal verkopen en de gemiddelde orderwaarde toe met de juiste kortingsacties en loyaliteitsprogramma. Via de mobiele app van Scoupy bieden al ruim tweeduizend bedrijven hun kortingsactie onder de aandacht. Scoupy heeft al ruim 750 duizend gebruikers. Wilt u weten hoe u mobiel als relevant marketingkanaal kan inzetten? Kom dan naar de presentatie van Valentijn Bras van Scoupy tijdens E-commerce Insights op 12 maart. Met de code “NewsUpdate8” ontvangt u 30 procent korting op uw ticket.

E-comInsights

Is het online passen van kleding de toekomst?

In Amerika zijn er enkele organisaties die software bieden om bezoekers een beeld te geven hoe kleding staat. Onder andere Virtusize, Fits.me, True Fit en Clothes Horse bieden dergelijke software. Het Engelse Econsultancy.com heeft de software van Fits.me eens goed onder de loep genomen en kwam er achter dat er nog behoorlijk wat haken en ogen aan de implementatie van de nieuwe techniek zitten. Veel maten ontbreken en het gebruik is niet altijd even gebruiksvriendelijk. Wat jammer is, want met de juiste inzet van de software kunnen e-tailers een van de grootste obstakels van online kleding kopen wegnemen.
Lees de volledige analyse >>

4 indicatoren waarmee google bepaalt of uw organisatie te vertrouwen is

Consumenten kopen vaak op basis van vertrouwen, ze horen tips van vrienden of experts en maken hun beslissing om een product of dienst aan te kopen. Google is bezig met een algoritme om vast te kunnen stellen of uw webshop te vertrouwen is. Daarvoor gebruiken ze 4 indicatoren:
1) Signalen van vrienden/ sociale contacten;
2) Signalen van reputatie;
3) Signalen van autoriteit;
4) Signalen van legitimiteit.
Wat deze signalen inhouden leest u in het verslag op PracticalEcommerce.

Meer engagement op Facebook? 10 gouden tips

Sociale media is niet meer weg te denken uit de hedendaagse marketing-mix. Het is echter wel van belang om een goede strategie uit te denken voordat sociale media kunnen bijdragen aan het behalen van de organisatie doelen. Is de strategie duidelijk? Met de volgende tien tips maakt u gemakkelijk succesvolle Facebook-post.
1) Stel vragen;
2) Geef kleine prijsjes weg;
3) Geef de mogelijkheid vrienden te taggen;
4) Vraag om interactie;
5) Speel in op de actualiteit;
6) Maak het persoonlijk;
7) Gebruik je fans;
8) Gebruik een vast thema;
9) Zorg voor prachtige plaatjes;
10) Zorg dat je inspireert!
Voor de toelichting op de tips en voorbeelden kunt u het originele bericht lezen op Adformatie.

Overige belangrijke highlights en tips:

  • Marketeers laten kansen liggen op gebied van branded content.
  • De geschiedenis van e-mailmarketing in een infographic.
  • Vier tips om om te gaan met ontevreden klanten.