Deze week in onze e-commerce NewsUpdate o.a.: Tips voor succes op Instagram, de toekomst van achteraf betalen en 4 tips voor het schrijven van content op landingspagina’s.

Nederland wordt steeds populairder als EDC land

In 2014 werd door etailers in de EU voor bijna 20 miljard geïnvesteerd in nieuwe opslag- en distributie centra. Ten opzicht van het jaar ervoor is dat een stijging van 34%, dit is gebleken uit onderzoek van de Financial Times. Nederland wordt ook steeds populairder als Europees distributiecentrum (ECD) land. Zo heeft Wehkamp 70 miljoen euro geïnvesteerd in hun geautomatiseerde e-commerce distributie centrum en deze is daarmee de grootste van de EU. De reden voor een nieuw distributiecentrum is met name de groei van e-commerce. Lees meer >>

w7-1

De toekomst van achteraf betalen

Donderdag 12 maart was het AfterPay Connect event waarbij drie sprekers kennis deelden en de discussie aangingen met het publiek. AfterPay presenteerde hier achteraf betalen in fysieke winkels. Met de stelling dat achteraf betalen het pinnen gaat vervangen kwam de discussie meteen goed op gang. De meningen waren verdeeld. De kracht van AfterPay zou liggen bij online, door AfterPay als betaalmethode aan te bieden zijn webshops betrouwbaarder. Anderen geloven juist in de kracht van het gebruiksgemak en meerdere mogelijkheden voor de consument. Door deze mogelijkheden samen te brengen met de technologie kan de consument uiteindelijk in het pashokje al betalen via hun mobiele telefoon, of dit nu met de pinpas is of achteraf. Het duurt nog wel even voor dit echt mogelijk is en er zullen nog tal van ontwikkelingen hierin voorkomen. Een sprekend voorbeeld voor het huidige achteraf betalen in een fysieke winkel is Open32.

W7-2

Vijf tips voor succes op Instagram

 1. Vertel het verhaal in foto’s.
 2. Zet Instagram in om te laten zien hoe klanten je product of dienst gebruiken. Toon een beleving en geen salesverhaal.

 3. Maak van het verhaal een mooi of grappig verhaal.
 4. Om mensen echt aan te spreken moet je ze raken, inspireren of aan het lachen maken.

 5. Plaats niet te vaak content.
 6. Het is niet de bedoeling om mensen te overspoelen met foto’s, dan zullen ze het account niet meer willen volgen.

 7. Zorg voor consistentie in alle social media.
 8. Door te zorgen voor eenzelfde gebruikersnaam en afbeelding op Instagram, Twitter, Facebook etc. kunnen mensen u makkelijk vinden.

 9. Gebruik relevante #hashtags.
 10. Hastags zijn goed voor likes, reacties en volgers, maar overdrijf het niet. Gebruik alleen relevante tags en zorg ervoor dat de post er nog uitziet als een conversatie.

Kortingsacties evolueren

Mensen volgen bedrijven op Twitter voor acties en kortingen, dit blijkt uit onderzoek van de Amerikaanse Universiteit van Massachusetts. Maar liefst 84% van de respondenten heeft dit als belangrijkste reden voor het volgen van bedrijven genoemd. Dit geldt niet alleen voor Twitter maar ook voor andere sociale media. Naast sociale media zijn er ook verschillende platformen om kortingsacties op te delen, zoals Scoupy. Lees op Emerce hoe McDonalds een nieuwe manier van kortingsacties onderzoekt.

w7-3

Vier tips voor het schrijven van content op landingspagina’s

 1. Ga er niet vanuit dat prospects u of uw aanbod kennen;
 2. Begrijp de klant voordat u iets probeert te verkopen;
 3. Wees specifiek en concreet;
 4. Stem alle content af op de doelstellingen.

Lees meer >>

Belgische consumenten bestellen graag over de grens

In 2014 werd maar liefst 42% van de online bestellingen vanuit België bij een buitenlandse webshop geplaatst. In totaal gaat het om een omzet van 2,4 miljard euro. Veel Belgische consumenten bestellen in Nederland of Frankrijk. België loopt zelf nog achter op de buurlanden op gebied van e-commerce. Zo staat Nederland ook bij de Belgen bekend om de snelle levertijden en goede prijzen.

Overige belangrijke highlights en tips:

 • Nieuwe en betere functies voor ‘Te koop‘ groepen op Facebook zoals het toevoegen van een beschrijving, prijs en afhaal/lever locatie bij een post. Ook kan de status op beschikbaar of verkocht worden gezet. Voor Facebook een grote ontwikkelingen in de e-commerce.
 • Zeven regels van Linkbuilding herbekeken. Lees ze hier >>
 • Ontwerp een gepersonaliseerd dashboard voor Ecommerce in Google Analystics >>
 • Combineer AdWords met Google Analystics voor betere inzichten. Lees het hier >>
 • Visie op E-commerce 2015 met o.a. de verwachtingen, ontwikkelingen en de must have Magento extensies. Lees het hier >>