Elke week brengen wij u via de e-commerce newsupdate de laatste trends en ontwikkelingen op gebied van e-commerce. Deze week een korte recap van E-commerce Insights, nieuws over Bing Ads en de wetten op gebied van het herroepingsformulier voor online bestellingen.

E-commerce Insights weer een groot succes!

Gister was het eindelijk zover, E-commerce Insights, het event voor e-commerce minded Nederland. Met dank aan alle sprekers en natuurlijk alle geïnteresseerde aanwezigen hebben we een succesvolle en vooral leerzame middag neer gezet. De veranderende behoefte van de consument stond deze dag centraal.

Michel Bagli van PostNL trapte af met het ontvangen van morgen, waarna hij het stokje over gaf aan Patrick Kerssemakers van fonQ. Kerssemakers vertelde hoe zij bij fonQ de veranderende behoefte van de consument tegemoet blijven komen door in te spelen op de beleving en door een uniek aanbod aan te bieden. Maikel Lobbezoo van Adyen heeft de zaal bijgepraat over de toekomst van omnichannel betaalmethoden en de implementatie die zij hebben gerealiseerd bij o.a. de Bijenkorf.

Na een korte pauze heeft Joost Brugmans van SEOshop een aantal apps onder de aandacht gebracht die bijdragen aan meer traffic en conversie en een betere retentie. Als mooie afsluiter van de dag verzorgde Rosanne Jansen van 9straatjesonline een keynote over een doelgerichte omnichannelstrategie. Hierbij presenteerde zij hoe 9straatjesonline inspeelt op de veranderende customer journey van de moderne consument.

E-commerce Insights gemist?
Niet bij E-commerce Insights aanwezig kunnen zijn? Bekijk dan alsnog de sheets op onze website. Een dezer dagen verschijnen daar ook de foto’s online.

Noteer het alvast in uw agenda: 11 december 2014
De volgende editie van E-commerce Insights vindt plaats op 11 december 2014. Wij zijn natuurlijk erg benieuwd naar uw mening en wensen voor het komende event. Dit kunt u doorgeven via het feedback formulier in de E-commerce Insights app of door e-mail te sturen naar simone.laan@guapa.nl.

ecominsights

Ook Bing Ads experimenteert met ‘close variant’ in ‘exact match’ functie

Twee weken geleden meldden wij dat Google stopt met de exact zoekwoord matching en dat vanaf eind september enkel de close variant functie nog gebruikt kan worden. Nu komt ook Bing met een soort gelijk bericht. Bing Ads doet het nog wel wat voorzichtiger aan en is nog maar net begonnen met de test fase. Ze geven aan dat in de test periode ook de exacte match functie kleine grammaticale variaties, meervoudsvormen, afkortingen, acroniemen, spaties en spelfouten in zoekopdrachten meenemen.

Voorkom dat uw webshop de wet overtreedt

Uit onderzoek van webshopblog.nl blijkt dat ongeveer 90% van de Nederlandse webshops de wet overtreed op gebied van herroepingsformulier. Ongeveer twee maanden geleden is de wetgeving rondom dit formulier veranderd en de eisen zijn simpel maar streng. De wet heeft drie elementen. Ten eerste moet de webshop het modelformulier gebruiken, ten tweede moet dit formulier actief worden aangeboden en ten derde moet het formulier op een duurzame drager aangeboden worden. Webshophouders hoeven dus niet zelf een formulier op te stellen maar kunnen het Europees Modelformulier voor herroeping gebruiken, de consument moet niet op zoek hoeven gaan naar het formulier maar moet het aangeboden krijgen als bijlage in een mail of als print bij de bestelling en het formulier moet als bijlage of fysiek aangeleverd worden de consument moet het namelijk kunnen bewaren en een link alleen is dus niet genoeg. Tot nu toe heeft nog maar één op de tien webshops dit op orde.