Ecommerce-newsDe wereld van e-commerce ondergaat dagelijks veranderingen. Iedere dag zijn er vele blogs te lezen, we begrijpen dat je niet de tijd hebt dit allemaal bij te houden naast je core business. Daarom vatten wij het meest interessante nieuws, de laatste trends en leuke tips voor je samen.

Bloggen

Wil je nog vaker gevonden worden door je klanten? Bloggen is een goede bijdrage om je vindbaarheid te vergroten. Meer bezoekers is natuurlijk leuk, maar uiteindelijk is je doel om je conversie te verhogen. Daarvoor is het dus belangrijk om relevante content te bloggen die iets toevoegt voor de klant. Denk niet vanuit het product maar vanuit de behoefte of een probleem van de klant. Stel je hebt een webshop in baby- en kinderartikelen, blog dan bijvoorbeeld over slaap problemen bij baby’s en kinderen en speel in op nachtlampjes of knuffels.

Door te bloggen realiseer je meer content op je website. Content trekt meer bezoekers waardoor je je doelgroep kan vergroten. Daarnaast zet je jezelf neer als specialist door je kennis te delen, wanneer deze kennis als interessant wordt ervaren kan dit weer zorgen voor natuurlijke links. Natuurlijk draagt het ook bij aan je naamsbekendheid of merkbekendheid als je beter wordt gevonden. Schrijf niet specifiek content voor zoekmachines, richt je op de doelgroep. Hiermee help je de klant ook bij het maken van een beslissing. Ten slotte zijn blogs goed te delen via Social Media.

webshops-bloggen

Inmiddels is wel duidelijk dat bloggen veel voordelen heeft, maar hoe kom je aan content?

  • Je kunt problemen en behoeftes in kaart brengen van klanten via zoekwoorden, reviews, Social Media, andere blogs en fora. Daarnaast kun je ook je klantenservice raadplegen. Doe dit niet alleen voor bestaande klanten maar ook voor potentiele klanten / doelgroepen.
  • Wees op de hoogte van de trends en ontwikkelingen in de markt en blog daarover.
  • Maak een overzicht doormiddel van een agenda om momenten in te plannen voor content. Op deze wijze kun je naast actuele berichten ook over speciale momenten bloggen, denk bijvoorbeeld aan koningsdag of het WK.
  • Partnerships kunnen ook bijdragen aan content, je kunt denken aan lancering van een nieuw product/dienst die interessant is voor je doelgroep of een interview.

De content is de eerste stap, maar denk niet alleen aan het schrijven van artikelen, varieer hierin. Je kunt ook denken aan video’s, foto’s of klant cases.

Verwerken van bestellingen door Robots

Quiet Logistics is een fulfilment organisatie die robots al volledig heeft geïntegreerd. Het proces van het verwerken, verpakken en verzenden van bestellingen is hiermee ingekort naar 15 minuten. Het automatiseren van het verwerken van bestellingen is de toekomst en een grote behoefte van webwinkels. De consument wil bestellingen steeds sneller ontvangen, robots zorgen hiervoor. Het houdt niet in dat de robots het personeel volledig vervangen, ze werken samen met mensen om het zware werk te verlichten. Quiet Logistics is gegroeid van 10 naar 75 robots. Er zijn nog steeds twee honderd (menselijke) medewerkers, deze worden ondersteund door de robots die gemiddeld twintig uur per dag werken. De concurrentie ligt op de loer, Amazon is van plan Kiva Systems, eigenaar van de robots, over te nemen om nog sneller te kunnen leveren, meer webwinkels op hun platform te krijgen en daardoor hun winst te vergroten. Benieuwd naar hoe deze robots werken? Bekijk onderstaande video van NBC News.

Verdacht grote bestelling?

Stel je voor, er komt ineens een enorm grote bestelling binnen, wat doe je? Allereerst is het natuurlijk handig om even de contactgegevens van de klant te controleren via Google. Natuurlijk is de klant opbellen ook een goede optie om te achterhalen waarom de order zo groot is. Indien de klant vooraf heeft betaald (zonder fraude gevoelig betaalmiddel) is er geen reden voor paniek. Het begint echter wel verdacht te worden als er voorwaarden aan de betaling worden gesteld. Bekijk dit dus per geval en wees alert, maar trek geen overhaaste conclusies.

Amazon werft Nederlandse webwinkels

Amazon is in opkomst en druk bezig met het werven van Nederlandse webwinkels om producten te verkopen in het buitenland, zoals Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk, Italië of Spanje. Amazon is een Amerikaanse marktplaats, er is (nog) geen Nederlandse site. Een mooie kans om als webwinkel op dit platform te komen en via het buitenland te verkopen. Dit gaat echter niet zomaar, je dient al wel grote orderaantallen te verkopen. Is dit niet het geval dan is Bol.com een goed alternatief.
Amazon-Guapa-Media

Voordelen
Als je producten aanbiedt die al op Amazon aanwezig zijn houdt dit in dat de consument deze daar al koopt. Het kan dan juist verstandig zijn ook daar je producten aan te bieden. Het levert niet alleen meer verkoop op, maar ook inzicht in wat de behoefte is van de consument. Dit is weer te gebruiken voor eventuele uitbreiding of inkrimping van je eigen assortiment.

Nadelen
Het wil niet gelijk zeggen dat Amazon voor elke webwinkel een goede keuze is, er is veel concurrentie aanwezig. Dit houdt in dat je jezelf moet blijven onderscheiden in service en het prijsgevecht aan moet kunnen gaan. Daarnaast bestaat de kans dat Amazon je concurrent wordt als ze dezelfde artikelen gaan verkopen, dit wordt namelijk niet uitgesloten. Is dit risico te groot dan zijn er ook marktplaatsen met alleen wederverkopers, zoals priceminister.com.

Interessant en het afwegen waard dus, maar hou in je achterhoofd dat op lange termijn een eigen webshop toch de meeste waarde creëert.

Domeinnaamprocedures: nieuwe regels per 1 juni 2014

Bij de WIPO (World Intellectual Property Organization) is het mogelijk om een procedure te starten om een domeinnaam terug te vorderen. Dit kun je om verschillende redenen doen, denk aan bijvoorbeeld een inbreuk op je bedrijfsnaam. Dit is gemakkelijk te starten omdat het volledig digitaal aan te vragen is en de de uitspraak vindt meestal plaats binnen twee maanden. Om procedures nog efficiënter te laten verlopen zijn er nieuwe regels, waaronder het samenvoegen van procedures en de mogelijkheid met meerdere partijen een procedure te starten. Lees alle regels in de nieuwe WIPO Arbitration Rules en de WIPO Expedited Arbitration Rules die ingaan per 1 juni 2014.