Deze week gaan we in op de Meet Magento awards, het optimaliseren van customer experience door middel van data, schoonmaaktips voor Google Analytics, VR-brillen in de e-commerce, e-commerce cijfers en tot slot vijf redenen om marketing uit te besteden.

Meet Magento Awards

Nieuw bij Meet Magento dit jaar zijn de Meet Magento Awards. Innovatie staat bij Meet Magento centraal dit wordt doormiddel van deze awards beloond. Er zijn zes awards voor verschillende categorieën. Inschrijven kan tot en met 24 april. Uit alle aanmeldingen kiest de vakjury per categorie drie genomineerden. Op de genomineerden kunt u tot en met de uitreiking op 28 mei stemmen.

Categorieën

 • Magento Community
 • Magento Enterprise
 • Magento Nieuwkomer
 • Magento Extensie
 • Magento Innovatie
 • Beste bijdrage aan de Magento community
 •  
  Een mooie kans om uw webshop, extensie, bureau of een persoon in het zonnetje te zetten. Meer informatie leest u in het blog op Dutchento. Inschrijven kan tot en met 24 april op meet-magento.nl/awards.

  w14-3

  Optimaliseren van customer experience d.m.v. data

  Inspelen op de beleving van de klant en op data gebaseerde marketing zijn duidelijke trends op dit moment. Econsultancy heeft in het rapport ‘Customer Experience Optimisation‘ manieren gepubliceerd waarop marketeers de technologie en data gebruiken om klanten ervaringen te personaliseren. Maar liefst 93% van de respondenten halen data uit web analytics en tweederde haalt ook data uit hun CRM en datawarehouse (zie onderstaande afbeedling).
  resultaten

  Het nut van de data is geheel afhankelijk van de mogelijkheden binnen een organisatie op dit gebied. De meeste organisaties zien e-mail wel as onderdeel van de marketing activiteiten, toch maakt slechts 45% gebruik van de e-mail service provider gegevens voor het optimaliseren van klantbeleving. Lees het volledige artikel.

  Google Analytics schoonmaaktips

  De kwaliteit van uw data is van groot belang en dat vergt onderhoud. Het is belangrijk dat u regelmatig opschoont. Egan van Doorn geeft tips op Twinkle over testomgevingen, uitsluiten van betaalproviders en monitoren van uw dataverzameling. Lees het artikel >>

  w14-1

  VR-brillen voor E-commerce

  Facebook overweegt het gebruik van virtual reality-brillen (VR-brillen) voor e-commerce activiteiten. In 2014 heeft Facebook brilontwikkelaar Oculus overgenomen, online gaming speelt een grote rol. In de toekomst kunnen consumenten doormiddel van de VR-bril bijvoorbeeld ook gemakkelijker een keuze voor een auto of een huis maken. Deze manier van beleving moet de digitale wereld vergroten dus niet alleen op het gebied van gaming. Facebook kwam eerder al met het initiatief waarmee het mogelijk wordt om producten of diensten te kopen via de Facebook Messenger-app.

  Nederlander geeft 8,1% meer uit aan online aankopen in 2015

  Nederlandse online shoppers geven komend jaar naar verwachting € 784 per persoon uit. Dit is een stijging van 8,1% ten opzichte van € 725 in 2014. Dit is minder dan het Europese gemiddelde dat wordt geschat op € 970, een stijging van 11,1% ten opzichte van vorig jaar. Het Verenigd Koninkrijk loopt voorop met € 1.389 per persoon, gevolgd door de Verenigde Staten (€ 1.325), Duitsland (€ 1.211) en Frankrijk (€ 1.002). Dit blijkt uit recent onderzoek van ActiePagina.nl. Lees meer cijfers in het artikel op Emerce.

  Mobile is verantwoordelijk voor één derde e-commerce transacties. In Nederland worden de meeste mobiele aankopen via de tablet gedaan. Het mobiele aandeel van de Nederlandse e-commerce transacties is de laatste drie maanden met 9% gegroeid. Meer dan 50% van die mobiele transacties in Nederland worden gedaan op een iPad.

  w14-2

  5 Redenen om marketing uit te besteden

  Als e-commerce of marketing manager bent u druk. Heel druk. U doet er alles aan om de organisatie te laten groeien, meer aankopen te genereren en uit te breiden naar nieuwe markten of segmenten om daar vervolgens weer nieuwe groei in sales te bewerkstelligen. Maar als het aantal aankopen groeit, groeit er heel veel mee. Als de organisatie zich in meerdere markten bevindt verdienen deze ieder ook weer een eigen benadering. Daarom kan het handig zijn om de marketing uit te laten besteden. Onze marketing manager Maartje Denkers geeft vijf redenen waarom het handig is om uw (online) marketing door een externe partij te laten verzorgen:
  1. Ervaring
  2. Meten is weten
  3. Ze zijn georganiseerd
  4. Tijdbesparing
  5. Kostenbesparing
  Lees het volledig blog >>