"Een e-commerce platform met ambities"

De eerste gesprekken tussen Soak en Guapa vonden plaats in 2015 en waren onderdeel van een gedegen zoektocht naar een platform dat de tomeloze ambities van deze nieuwkomer kon waarmaken. Er is goed gekeken naar de keuze voor het platform en de keuze van de partner met wie het platform zou worden gebouwd. Samen met Magento hebben we Soak kunnen overtuigen van de voordelen van het platform en de expertise van de Enterprise Partner. Een nieuw kantoor in Deventer, allemaal nieuwe mensen in dienst, assortiment inkopen en ondertussen nog even een behoorlijk omvangrijk Magento Enterprise platform bouwen. Als je het ons vraagt een enorme uitdaging die Soak met beide handen heeft aangepakt.

Quote

“We zochten een partner die het vooral aandurfde om onze serieuze ambities snel en schaalbaar in de markt te zetten, zonder nodeloos geld te verspillen aan zaken die we niet gaan gebruiken. Na een lange zoektocht hebben we dit in Guapa E-commerce, samen met Magento 2, gevonden.”

– Bas ten Kate – Bubblemaster –

Soak wilde een platform voor groei

Eerst maar eens geld verdienen en dan doorontwikkelen. Dat was de kern van de vraag die bij ons werd neergelegd. Zo snel mogelijk live met een minimum viable product en daarna doorontwikkelen om de groei voor te kunnen blijven. Magento Enterprise bleek het beste aan te sluiten bij de wensen en eisen van Soak.

Snelheid en schaalbaarheid

Soak is een pure online player die nog geen webshop had voor de Nederlandse markt. De ambitie van Soak is om zo snel mogelijk te groeien. Om de daarbij behorende bezoekersstroom aan te kunnen is er gekozen voor een snel en schaalbaar pakket. Namelijk Magento Enterprise 2 en een hosting platform van Amazon cloud hosting bij technology partner Rackspace.

Koppelingen en maatwerk
Magento 2 is uitstekend te koppelen met externe pakketten. Dit hebben wij dan ook voor Soak gedaan. Zo draaien er op dit moment koppelingen met Mailplus en RobinHQ. Ook worden er nog koppelingen gebouwd met DC, PIM en ERP pakketten. Daarnaast is er veel maatwerk te vinden op de Magento 2 shop en dit zullen we steeds blijven toevoegen.

Lees de success storie op Magento.com

Magento Enterprise Partner

Roadmap en groei

De roadmap van Magento past goed in de groeistrategie van Soak en in de samenwerking met Guapa. Het sluit in veel gevallen aan op de wensen en eisen en valt als een puzzel samen met het maatwerk dat wordt gebouwd in samenwerking met Enterprise Partner Guapa B.V.

Wil jij meer weten over SOAK?

Kom vrijblijvend in contact met ons team van experts