"Magento Enterprise voor B2B, het méést schaalbaar"

BMN is bij Guapa terecht gekomen omdat ze graag al hun type klanten willen bedienen middels diverse online shops. Gezien het feit dat de diversiteit in grootte van klanten, opdrachten en project zover uit elkaar liggen was het van belang dat er gekozen zou worden voor een schaalbaar platform. Maatwerk was een must en dit moest op correcte wijze kunnen worden uitgebreid op een gedegen platform.

Er is vanaf de start gekozen voor Magento Enterprise, dit mede omdat het in de basis al over compleet is en super schaalbaar bleek te zijn.

Quote

“In Guapa hebben wij een implementatie partner gevonden die dezelfde taal spreekt. Bij Guapa werken professionals die weten waar ze het over hebben, we vullen elkaar goed aan met de kennis en kunde op e-commerce en Magento vlak. De werkmethodiek spreekt mij enorm aan, hierdoor kunnen wij snel onze groei doelstellingen realiseren.”

 

– Fons Hofstra -E-commerce specialist –

BMN zocht een B2B platform met Maatwerk

We zijn met BMN aan de slag gegaan en hebben inmiddels een indrukwekkend stuk maatwerk gebouwd. Hierbij is de core van Magento zoals gebruikelijk volledig intact gebleven en hebben we zo min mogelijk extensies gebruikt. Ook snelheid en gebruiksgemak waren uitgangspunten voor hun doelgroep.

Subaccounts

Voor flexibiliteit kunnen klanten sub accounts aanmaken en verschillende privileges toekennen.

Zoeken op contract artikelen

Voor de Landelijke Opererende Aannemers zijn extra functionaliteit ontwikkelt in de vorm van extra zoek gemak. Middels een toevoeging aan zoekmachine kan er uitsluitend gezocht worden op de contract artikelen. Voor contract artikelen gelden vaak de beste inkoopcondities voor de klant.

Calculatoren

BMN wil hun klanten zoveel mogelijk ondersteunen bij het inkopen van hun bouwmaterialen. Zodoende is er een handige calculator ontwikkeld zodat per product direct de juiste hoeveelheid bestelt kan worden.

Data & prijzen

Prijzen API

De beste prijzen worden ontsloten middels een custom Prijzen API die in samenwerking met BMN Bouwmaterialen is ontwikkeld. De prijzen worden realtime opgehaald en kunnen verschillende data teruggeven op basis van hoeveelheid, gekozen project en verzendmethode.

Data imports

BMN heeft een assortiment met meer dan 9500 producten. Om deze informatie snel te importeren is er door Guapa een aparte import laag ontwikkeld die razendsnel product-, klant- en projectdata geïmporteerd kan worden. Deze importfunctie zorgt voor dat er altijd actuele data beschikbaar is voor de klanten.

Order export per klant

In de klant-omgeving kunnen klanten een overzicht downloaden van hun orders en deze importeren in hun financieel administratie.

Open Catalog Interface Punchout

Daarnaast is er voor de Landelijke Opererende Aannemers een Open Catalog Interface Punchout koppeling ontsloten. Dit stelt bijvoorbeeld Heijmans in staat om direct vanuit hun eigen ERP te bestellen bij BMN.

Resultaten

De uitdaging is dat er zoveel mogelijk klanten van BMN online zouden gaan bestellen. Hiervoor zijn maatwerk aanpassingen doorgevoerd. Als uitkomst besteld een jaar na livegang +/- 65% van alle klanten regelmatig via de webshop. En heeft de shop in bijna 73% van alle aankopen een oriënterende functie (online catalogus).

Magento Enterprise Partner

Roadmap en groei

We zijn op dit moment in elke sprint samen met BMN aan het doorontwikkelen aan nieuwe en bestaande functionaliteiten en kijken ook met hen met een schuin oog al naar Magento Enterprise 2. We zullen hier naar verwachting ook dit jaar een eerste aanzet mee gaan maken om tijdig klaar te zijn.

Wil jij meer weten over BMN?

Kom vrijblijvend in contact met ons team van experts