"Magento 2 Commerce een robuust B2B platform was de volgende stap"

Het succesverhaal achter A Little Lovely Company

A Little Lovely Company is in augustus 2014 ontstaan vanuit een garage in het noorden van Nederland. Waarna ze in augustus 2014 zijn gestart met een eigen gebouwd e-commerce platform. Na een eerste groeispurt zijn ze in mei 2015 overgestapt naar de SAAS oplossing van SEOshop (Lightspeed) waarin ze een groei van 1700% hebben gerealiseerd. Door het feit dat ze hier te veel beperkingen ondervonden om verdere groei te kunnen realiseren zijn ze in juni 2016 live gegaan met de Magento Open Source webshop. Ook hierin liepen ze tegen veel technische uitdagingen aan. In juni 2017, na nog eens een groei van 248% te hebben gerealiseerd, zijn ze live gegaan met hun Magento 2 Commerce maatwerk platform. Hiermee willen ze de te verwachte groei van 133% verder gaan realiseren.

Een enterprise platform voor verdere groei

Gezien het feit dat A Little Lovely Company zo hard is gegroeid, zijn ze in 2016 op zoek gegaan naar een partij die hen verder kon helpen met het ontwikkelen van een gedegen platform. Dit platform vormt de basis voor verdere groei en internationale uitrol van A Little Lovely Company.

In de eerste gesprekken werd al duidelijk dat voor de enorme groei een goed fundament vereist was. Hierin hebben we geadviseerd om de stap naar Magento Commerce (Enterprise) te maken. Een dergelijke groei is het beste te realiseren op een platform die hier volledig op is ingericht en die zich daar het beste voor leent.

De meerderheid van het klantenbestand van A Little Lovely Company bevindt zich in het B2B segment. We hebben samen met de klant bepaald dat tijdens de bouw van het platform het B2B gedeelte het uitgangspunt moest zijn. Klanten van A Little Lovely Company zitten over de hele wereld. De shops zijn dan ook direct meertalig.

Quote

“Doordat we steeds meer eisen gingen stellen aan specifieke functionaliteiten, zijn we op zoek gegaan naar een partner die dit met ons kan realiseren. Met Guapa hebben we de ideale mix gevonden van meedenken en technische kennis.”

– Jeroen Mars – Product Owner bij A Little Lovely Company –

Een partner met wie we kunnen groeien

Met de ervaringen die A Little Lovely Company al had opgedaan met een zelf gebouwd e-commerce platform en een SAAS omgeving met beperkingen zijn ze zelf aan de slag gegaan de bouw van een Magento Open Source platform. Binnen 6 maanden waren ze ook hier alweer uitgegroeid en zijn ze op zoek gegaan naar een partner voor de lange termijn. Een partner met wie ze samen kunnen groeien. Die begrijpt welke uitdagingen ze tegenkomen in hun internationale groei en ontwikkeling en die ze verder kan helpen met de technische implementatie van het Magento Enterprise 2 platform.

Snelheid en schaalbaarheid

Magento 2 Commerce is een snel en vooral schaalbaar platform. Dit is een must voor de snelle groei die A Little Lovely Company doormaakt. Een volgende stap zou de uitrol van het merk in Amerika zijn en hiervoor moet het platform klaar zijn. In combinatie met een stevig hosting platform op Amazon en technische kwalitatieve hoogstaande implementatie van Magento zijn de B2B en B2C e-commerce omgeving van A Little Lovely Company klaar voor het veroveren van de hele wereld.

Koppelingen

Ze maken bij A Little Lovely Company gebruik van het Warehouse Management systeem van Wics. Samen met Wics hebben wij een Magento 2 koppeling gerealiseerd. Hiervoor hebben wij met de het hele team (klant, Wics en Guapa) bij elkaar gezeten om plannen te maken. Hetzelfde geldt voor Paazl waarvoor wij een extensie hebben gebouwd die in de basis voldoet aan de requirements van A Little Lovely Company.

We zijn met de ontwerpers van A Little Lovely Company aan de slag gegaan om een design te realiseren die zo goed mogelijk aansluit bij de merkbeleving van het bedrijf. Hierin zijn de producten en wat ze uitstralen een belangrijk onderdeel geweest. We hebben het design opgebouwd in Photoshop en onze front-end developers zijn hier mee aan de slag gegaan en hebben dit omgebouwd in een werkend Magento Commerce thema.

Maatwerk

Vanuit de organisatie zijn een aantal specifieke wensen naar voren gekomen voor het gebruik van Magento 2 Commerce (Enterprise). De volgende maatwerk oplossingen hebben we samen met de product owner uitgedacht en ontwikkeld:

Magento Maatwerk

Custom kleur per orderstatus

Om helder overzicht te houden in het grote aantal orders wilden ze graag de optie op elke regel in het order grid een aparte kleur te kunnen geven. Ze kunnen nu dus zelf de kleur per status instellen en kleur van de regel past zich aan, aan de orderstatus.

Beheer afbeeldingen in blokken

Ze wilden graag de mogelijkheid hebben om op alle denkbare pagina’s zelf de afbeeldingen in blokken te kunnen beheren.

Betalingsherinneringen

De mogelijkheid om automatisch betalingsherinneringen te versturen (zelf in te stellen wanneer) en na aantal keer (ook zelf in te stellen) automatisch blokkeren van account voor het plaatsen van nieuwe bestellingen.

Product icons

De optie om per product specifieke iconen toe te voegen en ook bij de iconen aanvinken bij welke producten het icoon getoond mag worden.

Mailreminders

Automatische mailreminders van orders met status on hold naar de persoon die de order on hold heeft gezet (plus zelf in te vullen mailadressen)

Accountmanagers

Omdat ze werken met accountmanagers die eigen klanten hebben, was het van belang dat er een optie was voor het koppelen van accountmanagers aan B2B accounts. Op deze manier weten ze intern snel bij wie ze moeten zijn voor eventuele vragen of opmerkingen omtrent klanten. Ook kunnen de accountmanagers klanten beter tracken.

Store locations

A Little Lovely Company levert voornamelijk aan B2B relaties. Deze relaties hebben nagenoeg allemaal fysieke winkels. Welke klant in welke regio reseller mag worden hangt af van een strenge keuring. Om dit allemaal bij te houden en te kunnen monitoren, is er nu een mogelijkheid voor het custom aanmaken en beheren van B2B accounts inclusief store locations.

Roadmap en groei

A Little Lovely Company zal de komende periode de focus gaan leggen op het verder uitbreiden van het klantenbestand, ook in landen waar ze zich nu nog niet op richten. Amerika is de eerste op de bucketlist. Wij zullen deze stappen samen gaan zetten. Ook gaan we direct met de B2B module aan de slag zodra deze in Q3 2017 officieel gereleased zal worden binnen Magento Commerce (Enterprise). Ook zullen er nog meer talen en wellicht niche shops ontwikkeld moeten gaan worden. Gezien het feit dat ze meerdere fysieke belevingswinkels openen zullen wij ook met hen meedenken in de omnichannel aanpak en technische ontwikkelingen.

De toekomst

“Na livegang van onze nieuwe Magento 2 Commerce (Enterprise) shop, zullen we verder gaan met de customisatie en professionalisering van het platform samen met Guapa. De gebruikers experience van de shop zal hiervoor als leidraad worden gebruikt zodat dit totaal aansluit bij ons bedrijfsmotto:  “making life lovely”. Naast de gebruikers experience zullen we het orderproces voor onze backend verder optimaliseren en automatiseren. Dit is door onze enorme groei noodzakelijk. Motto hierin voor ons in 2017 is: “niet harder werken maar slimmer”.

– Jeroen Mars – Product Owner bij A Little Lovely Company –

Magento Enterprise Partner

Wil jij meer weten over A Little Lovely Company?

Kom vrijblijvend in contact met ons team van experts