Magento unconference 2016

Sponsored by Guapa B.V.

Afgelopen weekend was het eindelijk zover. De allereerste MUC (Magento Unconference) in Nederland. Guapa was als een van de hoofsponsors aanwezig met meerdere Guapa’s.

Sponsor Guapa bij de unconference

Voor de mensen die het concept van een unconference nog niet kennen: Een unconference heeft van te voren alleen een tijdsindeling. De onderwerpen zijn nog niet bepaald en zullen tijdens de unconference worden aangedragen door de bezoekers. Op de aangedragen onderwerpen wordt vervolgens gestemd. De onderwerpen met de meeste stemmen zullen worden ingedeeld in de beschikbare tijdsblokken. Meer informatie over de MUC? Kijk dan hier

Lees meer

Wij stellen 4 nieuwe superhelden voor

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe collega’s die wij kunnen verwelkomen aan ons arsenaal superhelden. Onze superhelden zijn in grote lijnen in te delen in 2 categorieën, te weten: developers en consultants. Ook de afgelopen periode zijn wij opnieuw op zoek gegaan naar enthousiaste nieuwe teamleden met de juiste instelling en ervaring om onze klanten en Guapa te helpen in de groei die zij doormaken. We hebben er dan ook 4 welkom mogen heten in de afgelopen weken.

Lees meer

Belangrijke Magento patch: Supee-7405 en updates

Magento Supee-7405

Magento heeft een nieuwe security patch uitgebracht: SUPEE-7405 voor zowel Community als Enterprise editions. Dit is eigenlijk een bundel van 20 security patches, waarvan de meeste betrekking hebben op Cross-site Scripting (XSS). Hierbij kan iemand van buitenaf code injecteren via een zwakke plek in de beveiliging van je site. Het is dus heel belangrijk om op tijd te patchen, voordat deze kwetsbaarheden actief misbruikt worden.

Lees meer

WordPress 4.2.4 & 4.1.7 uitgebracht

update wordpress

WordPress heeft deze week een nieuwe versie uitgebracht. Het gaat om versie 4.2.4 waarmee enkele beveiligingsproblemen en 4 bugs in het pakket worden opgelost.

Het team achter WordPress adviseert zo snel mogelijk te updaten. Heb je automatisch installeren van updates aanstaan, dan hoef je verder niets te doen en wordt je WordPress installatie automatisch geüpdatet naar 4.2.4. Bestaande 4.1.6 installaties zullen automatisch worden bijgewerkt naar versie 4.1.7 van WordPress.

WordPress 4.3: nieuwe features

De verwachting is dat WordPress 4.3 op 18augustus wordt uitgebracht. In deze nieuwe versie kun je onder andere menu’s aanpassen via de customizer. Je ziet dan in de customizer al wat er verandert en hoe het er uit komt te zien, maar je bezoekers zien dit nog niet.  Ook kun je eenvoudig een favicon toevoegen en is de veiligheid van wachtwoorden in WordPress 4.3 wordt een stuk beter.

Magento Community 1.9.2.1, Enterprise 1.14.2.1 & SUPEE 6482

magento update

Voor de vierde keer in korte tijd heeft Magento een security patch uitgebracht: SUPEE-6482. Deze patch lost twee beveiligingsissues in de Community edition op en twee issues in de Enterprise edition. Ook zijn er updates voor de Magento Community en Enterprise versie uitgebracht. Deze updates (Community 1.9.2.1 en Enterprise 1.14.2.1) bevatten deze SUPEE patch al.

Updaten of patchen?

Wil of kun je je Magento shop niet updaten, dan kun je de patch installeren. Let er dan wel op dat je ook de vorige drie patches geïnstalleerd moet hebben om je shop veilig te houden. Dit zijn: SUPEE-5344 (Shoplift), SUPEE-5994 en SUPEE-6285 en nu SUPEE-6482.